U12 fleg liga Kraljeva 2019 – tri ekipe odmerile snage

1156
U12 fleg liga Kraljeva

Odigran je prvi turnir kraljevačke flag football lige za dvanaestogodišnjake. U nedelju 24. novembra na mini-pitch terenu na Ratarskom imanju u Kraljevu lokalni timovi su pokazali ujednačenu, dobru igru, kao i da ima dosta prostora za napredovanje. U ovom gradskom takmičenju nastupili su igrači rođeni 2007. godine i mlađi (U12), svi članovi Kraljevskih kruna, raspoređeni u tri lokalna tima: Royal Crowns Tigrovi, Royal Crowns Lavovi i Royal Crowns Gepardi.

U12 fleg liga Krune

U prvom susretu tim RC Tigrova je savladao RC Geparde rezultatom 19:6 (6:0). Iako je delovalo da će tim Geparda fizički biti nadmoćniji na terenu, igrom zasnovanom na trčanju, maleni Tigrovi su ostvarili ubedljivu pobedu. U drugom, najneizvesnijem susretu, RC Gepardi su izašli kao pobednici nad RC Lavovima, rezultatom 8:7 (6:7). Tesnu pobedu Gepardi su ostvarili nakon dva preokreta. Naime, sve do pred kraj prvog poluvremena Gepardi su vodili, ali u poslednjem pleju pre zvižduka Hail Mary pasom Lavovi su izjednačili, da bi zatim i poveli nakon uspešnog pretvaranja za dodatan. U drugom poluvremenu, odbrane oba tima su pokazala dobru igru, s tim da su Gepardi uspeli da dođu do sejftija, skinuvši protivnicima flegove u endzoni i tako ostvarivši pobedu. U poslednjem susretu RC Lavovi su savladali RC Tigrove rezultatom 19:12 (7:6). Maleni Tigrovi su se dobro držali u prvom poluvremenu, imajući aktivan izjednačen rezultat, međutim u drugom poluvremenu, pre svega preko flea flicker akcija RC Lavovi su postigli još dva tačdauna i došli do pobede.

Za MVP prvog turnira U12 fleg lige Kraljeva, izabran je Mihailo Gajović, kvoterbek ekipe RC Gepardi. Kraljevski klub američkog fudbala Kraljevo Royal Crowns, ne organizuje po prvi put gradsko takmičenje u beskontaktnoj verziji američkog fudbala. Godinama unazad Krune su organizovale otvoreni fleg turnir za sve uzraste Kraljevo Challenge, zatim tradicionalni humanitarni zimski indoor fleg turnir, gde se pred Novu godinu, prikupljaju sredstva zà paketiće za bolesnu decu. Posebno važni za razvoj Kraljevskog kluba su školski turniri i fleg liga osnovnih škola, putem kojih RC klub uključuje veliki broj dece u bavljenje američkim fudbalom. Ova lokalna fleg liga će trajati sve do početka nacionalnog U15 takmičenja, a turniri će se održavati jednom mesečno.

Sastave U12 kraljevačkih ekipa na ovom takmičenju čine igrači koji su počeli da se nave američkim fudbalom kroz program pravljenja školskih timova, koji godinama unazad sprovodi klub iz Kraljeva. Za Tigrove su igrali Sergej Šljivić, Mateja Banjac, Vuk Gavrilović, Miloš Bošković, Aleksa Ćirović i Andrija Savićević. Za Lavove su nastupali Vuk Milić, Relja Kilibarda, Andrej Pavlović, Nikola Kaličanin, Vojin Stevanović i Lena Simović, a za Geparde Mihailo Gajović, Ognjen Dubovac, Dušan Milutinović, Vojin Glibetić, Aleksa Pavlović i Veljko Kostadinović.

Prošlog petka, Kraljevske krune, pioniri i petlići su u svom Kraljevu dočekali NJKV prestolonaslednika Aleksandra i Princezu Katarinu Karađorđević. Tom prilikom najmlađi predstavnici RC kluba su kraljevskom paru uručili zlatne medalje koje su osvojili kao prvaci Pionirske U15 lige Srbije, s tim da su još jednu medalju uručili prestolonasledniku za njegovog sina, princa Aleksandra, koji je patron kluba američkog fudbala Kraljevske krune. Prestolonaslednik srpskog prestola je tom prilikom čestitao šampionsku titulu malim Kraljevčanima, pozvavši ih da uskoro budu njegovi gosti na Kraljevskom i Belom dvoru.

U12 Krune