Finale Pionirske lige Srbije 2019 – Krune dočekuju Orlove!

1305
Finale Pionirske U15 lige Srbije

Finale Pionirske U15 lige Srbije između ekipa Kraljevo Royal Crowns i Novi Beograd Orlovi biće odigrana u subotu 26. oktobra od 13 časova, na glavnom terenu FK Magnohrom u Kraljevu. Utakmica je ujedno i humanitarnog karaktera.

Novobeograđani ponovo gostuju u Kraljevu, dve ekipe dečaka nakon redovnog dela prvenstva još jednom će odmeriti snage ovoga puta za titulu državnog šampiona. U prvoj utakmici pobednik je bio tim Kraljevo Royal Crowns sa 47:28.

Kraljevo je u prvom kolu savladalo ekipu Black Hornets u Jagodini (54:7), a nakon poraza u Kraljevu Orlovi su trijumfovali kod kuće nad Stršljenovima rezultatom 52:14. Sada oba tima učesnika finala imaju podjednako iskustvo u broju odigranih utakmica, a i poznaju jedni druge, što će učiniti finale zanimljivijim. Obe ekipe ulaze spremne i samouverene u finale, a pogotovo Orlovi sa mnogo više samopouzdanja očekuju utakmicu.

Pred finale, jedan od najboljih igrača Orlova, Marko Dondur kaže: „Očekuje nas težak meč protiv Kraljeva u subotu, prvu utakmicu smo izgubili od njih, jer nam je bio prvi put da igramo sa opremom, ali smo se sada uigrali i očekujemo pozitivan rezultat”, rekao je Dondur.

Glavni trener Novobeograđana David Hanomihl-Lukić ističe: „Spremali smo se naporno i nadamo se još jednoj tituli, očekujemo dobru utakmicu i pobedu našeg tima”, kaže David.

Kraljevske krune pokazuju poštovanje prema protivniku, ali se i oslanjaju na svoj program, uverene da će dobri treninzi, uložen trud i dobar timski duh doneti šampionsku titulu. Mihajlo Vlajić, raningbek RC tima kaže: „Očekujem da će utakmica biti teška, jer oni već znaju otprilike kako mi fukcionišemo. Zato i mislim da u ovu utakmicu treba da uđemo sa maksimalnim poštovanjem protivnika”, smatra Vlajić.

Aleksandar Radičević, profesor fizičkog vaspitanja i sporta koji već skoro godinu dana kao trener radi na kondicionim pripremama pionira Kraljeva, kaže: „Ekipa je na jednom visokom nivou i zadovoljan sam kako tako mladi momci podnose napore. Ovaj mladi tim, sa tako visokim intezitetom rada, dokazao se time što su u stigli u finale Pionirske U15 lige Srbije”, zadovoljan je Radičević.

Ova finalna utakmica će ujedno biti i humanitarna. Kraljevski klub u saradnji sa OŠ Vuk Karadžić će prikupiti sredstva za pomoć njihovom učeniku trećeg razreda koji se nalazi na lečenju kičme u Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova u Beogradu, a kojem je nedavno u požaru izgorela kuća i sva imovina njegove porodice. RC Youth igrači su se organizovai po svojim školama prodajući ulaznice, kako bi se prikupilo što više sredstava koja će se donirati porodici za lečenje i sanaciju izgorele porodične kuće devetogodišnjeg učenika. Najavljen je i bogat propratni program na utakmici. Kraljevske krune upućuju poziv svim organizacijama i klubovima američkog fudbala da u što većem broju dođu i podrže svojim prisustvom i donacijom ovaj izvanredan humanitaran i sportski događaj.