Orlovi i Hornetsi igraju za finale – U15 Pionirska liga Srbije

1138
Pioniri - Novi Beograd Orlovi

Orlovi Novi Beograd i Jagodina Black Hornets odmeriće snage u poslednjoj utakmici regularnog dela U15 Pionirske lige Srbije. Pobednik ove utakmice igraće finale protiv tima Kraljevo Royal Crowns. Orlovi i Stršljeni sastaju se u nedelju u 11 časova na terenu FK Studentski grad.

Novobeogradski klub je u svom prvom meču izgubio u Kraljevu. Na toj utakmici posle nešto slabijeg starta napad je proradio i postigao četiri tačdauna u drugom poluvremenu. Comeback pokušaj predvodio je QB Milan Manić koji je bacio četiri pasa za TD. Manić i Fedor Ivaštanin preneli su dobru saradnju iz flag football lige, a njima su se u prvoj utakmici pridružili Marko Dondur koji je uhvatio dve lopte za TD i Danilo Đurović koji je poentirao jedanput.

David Hanomihl-Lukić, reprezentativac Srbije, glavni je trener Orlova i njegovo ogromno iskustvo može biti presudno u pokušaju ekipe da dođe do finala: „Deca su naporno trenirala i nadamo se da će se njihov rad i trud isplatiti i da će ući u finale prvi put u istoriji našeg kluba. Utakmica u Kraljevu nam je mnogo značila, sada imamo to iskustvo i ući ćemo u meč sa većim samopouzdanjem”, rekao je David.

Sastav U15 Orlova: Marija Mikavica, Milan Manić, Fedor Ivaštanin, Max Alexander Ackov, Marko Đukić, Dušan Radivojević, Danilo Đurović, Ivan Škiljević, Luka Bjelotomić, Marko Dondur, Matej Turbić, Mihajlo Miletić, Ognjen Nikolić, Uroš Bulatović.

Ekipu Jagodine predvodiće Todor Vasiljević, jedan od najtalentovanijih pionira u državi, koji se oporavio od povrede i koji je učestvovao na kampu seniorske reprezentacije Srbije zajedno sa Andrejem Ivanovićem iz ekipe Meridian Indians, kako bi prikupljao dragoceno iskustvo za nastavak karijere: „Potrudićemo se da u narednoj utakmici protiv Orlova dostignemo svoj maksimum i pobedimo. Ova utakmica će odlučiti koja će se ekipa boriti za 1. mesto U15 lige, naravno pokušaćemo da ostvarimo pobedu i budemo ta ekipa”, izjavio je Vasiljević.

Pored Vasiljevića, još nekoliko igrača ima iskustvo iz ovogodišnje Kadetske lige Srbije koju su Stršljeni završili na drugom mestu.

Na mestu glavnog trenera je, naravno, Andreja Živković, ujedno trener juniora i kadeta. Za ekipu Jagodina Black Hornets nastupaće: Todor Vasiljević, Jovan Đorđević, Dimitrije Rakić, Veljko Radisavljević, Vladimir Jeremić, Andrija Ilić, Vuk Stoiljković, Mijat Miljković, Đorđe Vujović, Miloš Dimitrijević, Mihajlo Maksimović.