A divizija – Mladenovac Forestlanders dočekuju Krune – ALS

1400
A divizija - 2. kolo

Nastavlja se takmičenje u ovogodišnjoj Arena ligi Srbije. A divizija u kojoj se takmiče Mladenovac Forestlanders, Kraljevo Royal Crowns i Obrenovac Hawks daće prvaka ovog takmičenja. U drugom kolu Forestlanders dočekuju na svom terenu Kraljevske krune u subotu od 15.30 na terenu FK Radnički u Mladenovcu.

Mladenovac Forestlanders odlično je startovao u jesenjem delu takmičenja. U Obrenovcu savladali su domaće Hawks i u dobro raspoloženju dočekuju Krune.

Prva utakmica je pokazala da je predsednik i kondicioni trener Veljko Živanović odlično spremio ekipu: „Svaki uspeh u subotu je podvig, nadamo se da će naši sugrađani doći da nas podrže i da će igrači to osetiti kao dodatan motiv da ostvarimo pobedu. Mi smo mnogo toga dokazali u prethodnom meču, sada puni samopouzdanja mislim da imamo šansu da napravimo novo iznenađenje. Ipak, od početka lige mi smo autsajderi, Mladenovac do ove sezone nije igrao tackle fudbal tri godine, tako da igrači mogu da budu rasterećeni. Međutim, ne smemo biti opušteni, utakmica mora da se dobije zbog svih nas, zaslužili smo da na nam se uloženo vreme na pokretanju kluba vrati uspesima na terenu”, rekao je Živanović.

Ofanzivni i defanzivni linijaš Mladenovca Aleksandar Vasić smatra da će ovo biti najteža utakmica u dosadašnjem delu sezone: „Ekipa Kraljeva odlično radi sa mlađim selekcijama, to dokazuju i ove jeseni. Imaju mladu i brzu ekipu, sada pojačani sa dva reprezentativca Srbije, jasno je da su favoriti. Imao sam tu čast da jedne godine igram na pozajmici u Kraljevu i ne sumnjam da će utakmica biti kvalitetna i viteška”, kaže Vasić.

Dva reprezentativca koja igraju u sastavu Kraljevskih kruna su bivši defanzivni bek Vukova Aleksa Denović i defanzivni linijaš Damjan Tomašević, koji se na tryout-u u Pančevu izborio za poziv na Kopaonik:

„Prolećni deo prvenstva smo završili kao prvi u Grupi Jug, sada nam je A divizija šansa da se borimo za prvaka Arena Lige. Za nas takmicenje počinje nešto kasnije, pa smo taj period iskoristili za uigravanje playbook-a. Tim su pojačali iskusni igrači, čije znanje nam je pomoglo da ispravimo neke greške. Gledali smo snimke utakmica Mladenovca kako bismo se što bolje pripremili. U subotu očekujem kvalitetnu utakmicu sa mnogo poena”, izjavio je Tomašević.

Sastav Mladenovac Forestlanders: Nikola Jovanović, David Cenc, Kosta Miletić, Nikola Jovanović, Aleksandar Vasić, Filip Stanković, Luka Matić, Marko Pavlović, Miloš Čokić, Nikola Radović, Nikola Stanković, Stefan Novaković, Uroš Ivanović, Srećko Danilović, Vanja Imbrić, Vladimir Vulićević, Viktor Kiralj, Vidak Živančević, Aleksa Jaćimović, Đorđe Radović, Miloš Miletić.

Sastav Kraljevo Royal Crowns: Aleksa Denović, Damjan Tomašević, Ivan Bažalac, Dimitrije Denović, Aleksandar Todorović, Strahinja Jovančević, Lazar Perišić, Nikola Vukčević, Nikola Radovanović, Pavle Premović, Sergin Burgazi, Bojan Rajičić, Žarko Radulović, Marko Topličević, Igor Đoković, Miloš Marković, Matija Stanojević, Vuksan Veselinović.