Ženska fleg liga Srbije 2019: Obrenovac brani titulu, Kikinda domaćin prvog turnira

1191
Ženska fleg liga Srbije 2019

U subotu, 21. septembra od 14 časova na stadionu FK Žak u Kikindi, igraće se prvi od ukupno tri turnira na kojima će biti odlučeno ko će biti šampion Ženske fleg lige Srbije u 2019. godini.

Ove godine učestvovaće četiri ekipe: aktuelni šampion Obrenovac Hawks, Pančevo Panthers, Požarevac Pastuvi i domaćin prvog turnira Kikinda Orange Tribe.

Ovo će biti sedmi šampionat Srbije u ženskom flegu. Tri trofeja uzela je ekipa Obrenovca, dva puta šampion je bio Kragujevac Wild Boars, a jednom Čačak Angel Warriors.

Trener fleg tima Orange Tribe Branislav Fekete optimističan je pred prvi turnir: „Pripreme su krenule u julu, radili smo intenzivno na poboljšanju tehnike i kondicije. Četiri igračice koje su nastupale prošle godine su morale da stanu sa treningom zbog privatnih obaveza i neće igrati ove sezone, dok se Jelena Uverić vratila u klub posle tri sezone koje je provela u Valkirama iz Sremske Mitrovice. Ostale devojke koje igraju zajedno već tri godine imaju potencijala, kvaliteta i želje da dođu do prvog mesta i mislim da imamo šanse da postignemo veliki uspeh”, rekao je Fekete.

Kapitenka tima Bojana Milošević spremna je da donese prvu titulu za Orange Tribe: „Ovaj vikend smo dugo čekale i cela ekipa je izuzetno uzbuđena. Celo leto smo naporno trenirale i zato očekujemo uspeh. Naravno, daćemo sve od sebe da ispunimo naša očekivanja” , izjavila je QB tima Bojana Milošević.

Jelena Vamović, kapiten i QB fleg ekipe Pančeva ima vere u mladu ekipu Panthers Ladies: „Ponosna sam na svaku devojku u timu, sve smo od prvog treninga kao jedan, sve su se maksimalno trudile na treninzima i zbog toga je uvek bila odlična atmosfera u ekipi. Ove sezone nam je osnovni cilj da od ovog tima napravimo dobar i kvalitetan tim, pošto nam je ekipa sastavljena od dosta novih devojaka koje su se tek upoznale sa ovim sportom. Naravno da pored toga želimo i da se domognemo titule, pokušaćemo da ostvarimo i taj cilj. Verujem da će se trud svih devojaka i dobar rad tokom priprema za sezonu videti od samog starta na prvom turniru” , istakla je Vamovićeva.

Sastav Kikinda Orange Tribe:

Jelena Uverić
Bojana Milošević
Marija Vezmar
Jasmina Jerković
Sanja Štetin
Tamara Milošević
Branislava Ludajić
Taša Ziramov

Trener: Branislav Fekete

Sastav Obrenovac Hawks:

Nina Jakovljević
Nikolina Pinterić
Milena Nikolić
Gordana Filipović
Ana Huber
Nevena Stojanović

Trener: Filip Jovanović

Sastav Pančevo Panthers Ladies:

Jelena Vamović
Marija Perić
Tea Dobrosavljević
Tijana Todorović
Anđela Marković
Nevena Sabo
Anđela Nikolić
Svetlana Gajić

Trener: Zoran Todorović

Sastav Požarevac Pastuvi:

Miljana Paunović
Jelena Cekić
Kristina Đorđić
Nevena Jevremović
Kristina Vasić
Marija Štulić
Ivana Filipović

Trener: Nebojša Kartalija