Obrenovac Hawks novom pobedom obezbedili mesto u A diviziji

982
Obrenovac Hawks
Foto: Obrenovac Hawks Instagram Page

Ekipa Obrenovac Hawks savladala je drugi put ove sezone Ajkule iz Šapca, ovaj put na svom terenu rezultatom 32:18. Na ovaj način, obezbedili su prvo mesto u Grupi Sever Arena lige Srbije i plasirali se u A diviziju gde će se na jesen boriti za trofej Arena lige 2019.

Utakmica je bila tvrda na početku. Odbrane su bile na visini zadatka i nisu dozvolile poene u prvoj četvrtini. U drugom delu igre domaći su došli do svoje igre u napadu. Najbolji pojedinac Hawksa ove godine, RB Stefan Ljumović pobegao je defanzivcima Ajkula za celih 35 jardi i TD (6:0). Do poluvremena Obrenovčani su povećali vođstvo kada je Đorđe Radonjić pronašao Pavla Ivanovića za 30 jardi (12:0).

U trećoj četvrtini Šapčani su se potpuno vratili u utakmicu. Sa dva tačdaun trčanja Stefana Simanića izjednačili su rezultat i na taj način probali da uvedu utakmicu u neizvesnu završnicu.

Ipak, Obrenovčani nisu paničili i nastavili su sa dobrom igrom u napadu. Dugačak drive završili su preko Ljumovića, koji je potom pogodio i PAT (19:12). QB Pavle Ivanović pronašao je Aleksandra Jovičića dugačkim pasom (25:12), a Stefan Ljumović je onda dodao još jedan TD i dodatan poen i rešio utakmicu (32:12). Do kraja susreta Ajkule su preko Miloša Matića samo ublažile poraz.

Posle utakmice trener Obrenovca Filip Jovanović bio je zadovoljan plasmanom u A diviziju: „Želim da čestitam mojim momcima na sjajnom prolećnom delu. Nakon odličnih igara u pripremnom periodu preneli smo to i u prvenstvo i uspeli u jakoj konkurenciji da ostvarimo veliki uspeh. Sastavi Šapca i Bečeja su za svaki respekt i utoliko je ovaj uspeh još veći. Danas je bilo izuzetno teško, falilo nam je rotacije, na nekoliko bitnih igrača iz odbrane nismo mogli da računamo. Pad koncentracije i jedna slabija treća četvrtina su pretvorili meč koji smo kontrolisali u veliku borbu, ali kad je bilo najteže pokazali smo karakter i na ključnom trećem daunu bacili pas preko celog terena koji je slomio otpor protivnika. Sad ostaje utakmica sa Bečejom i posle toga kratka pauza da saniramo povrede i napunimo baterije pa da se spremamo za finalnu grupu u A diviziji u kojoj će se po mom mišljenju igrati izuzetan fudbal” rekao je Jovanović.

A diviziju osim Obrenovac Hawks činiće Kraljevo Royal Crowns i Mladenovac Forestlanders.

Obrenovac Hawks 32 : 18 Šabac Sharks
Teren FK Urovci, 30.6.2019. 14.00

1/4 – 0 : 0
2/4 – 12 : 0
6:0 Stefan Ljumović trčanje 35 jardi, PAT neuspešan
12:0 pas Đorđe Radonjić za Pavla Ivanovića 30 jardi, PAT neuspešan
3/4 – 0 : 12
12:6 Stefan Simanić trčanje 5 jardi, PAT neuspešan
12:12 Stefan Simanić trčanje 2 jarda, PAT neuspešan
4/4 – 7 : 0
19:12 Stefan Ljumović trčanje 5 jardi, PAT Stefan Ljumović
25:12 Pavle Ivanović pas za Aleksandra Jovičića 40 jardi, PAT neuspešan
32:12 Stefan Ljumović trčanje 10 jardi, PAT Stefan Ljumović
32:18 Miloš Matić hvatanje 25 jardi, PAT neuspešan