Kraljevo Royal Crowns plasirali su se u A diviziju pobedom nad Imperatorima

1233
Kraljevo Royal Crowns vs Imperatori Niš

U revanš utakmici Arena lige Srbije u Kraljevu, domaćini su slavili protiv Imperatora iz Niša rezultatom 13:2. Ovim rezultatom ekipa Kraljevo Royal Crowns obezbedila je plasman u A diviziju na jesen i boriće se za prvo mesto u Arena ligi Srbije ove sezone.

Tvrda i izuzetno duga utakmica se igrala u Kraljevu. Mali broj poena je potvrda dobre igre i Nišlija i Kraljevčana. Ipak, RC tim je uspeo da postigne dva TD, dok su Imperatori jedine poene zabeležili preko sejftija. Kraljevo je nešto više forsiralo trčanje, ali donekle balansirana igra je donele prve poene iz akcije pasom. Sa druge strane, Niš svojom pas igrom nije uspevao da dođe do poena, a odlična odbrana Kruna im je zatvorila široka trčanja.

Ovo je bila i oproštajna utakmica veterana Kraljevskih kruna Aleksandra Todorovića, koji je na svom poslednjem meču uhvatio pas za TD i tako poveo Krune ka pobedi. On je u drugoj četvrtini uhvatio pas Filipa Đokića za 25 jardi, a Lazar Perišić je uhvatio pas za PAT (7:0) . Ekipa Kraljevo Royal Crowns je pre i posle tog TD najveći deo jardi skupljala trčanjem, a jedan takav dug drive je završio Filip Đokić QB sneak-om (13:0).

Posle treće četvrtine u kojoj nije bilo poena, Imperatori su u poslednjoj deonici došli do sejftija, pošto su sekovali Đokića u end zoni Kruna. Međutim, napad Nišlija nije uspeo da dođe do jednog TD, dodatno smanji razliku i dođe do A divizije.

Osim što su ovom pobedom pred svojom publikom dosegle prvu grupu u kojoj će se boriti za naslov prvaka Arena lige Srbije, tokom utakmice su prilozima navijača prikupljena sredstva za pomoć deci sa smetnjama u razvoju, čime su Krune postigle još jednu u nizu humanih pobeda.

U ekipi Imperatora posebno se istakao mladi Veljko Vojvodić. Momak rođen 2001. godine zabeležio je šest sekova i nagovestio veliki potencijal.

Kraljevo Royal Crowns 13 : 2 Imperatori Niš
Teren FK Magnohrom, 22.6.2019. 17:00

1/4 – 0 : 0
2/4 – 13 : 0
7:0 Filip Đokić pas za Aleksandra Todorovića 25 jardi, PAT Đokić pas za Lazara Perišića
13:0 Filip Đokić trčanje 1 jard, PAT neuspešan
3/4 – 0 : 0
4/4 – 0 : 2
13:2 Safety