Ajkule potopile Vidre za prvu pobedu ove sezone – ALS 2019

1394
Ajkule Šabac vs Vidre Bečej
Foto i tekst: kafvidre.com

U utakmici četvrtog kola Arena lige Srbije između Šabac Sharks i ekipe GTC Vianor Vidre iz Bečeja bolje su bile domaće Ajkule iz Šapca rezultatom 37:19.

Već posle prvog drajva ekipa domaćina je povela, posle dugačkog trčanja Ognjena Prokopića (6:0) Ajkule su u prvom poluvremenu imale potpunu dominaciju na terenu. Problemi gostiju uvećavali su se čestim raspravama i lošom komunikacijom. Stefan Simanić je još jednim trčanjem uvećao prednost Šapca (12:0).

U drugom delu igre, i odbrana Ajkula je poentirala kada je kapiten Bogdan Tomić presekao loptu i vratio za TD, a potom je i Mladen Kojić došao do end zone posle dugačkog hvatanja (24:0). Vidre su samo u nekoliko navrata uspele da dođu do osvojenih jardi trčanjem Vladimira Davidova i Aleksandra Zahorjanskog. Pred kraj prvog poluvremena, Bečej je uspeo da dođe do prvih poena na utakmici. Filip Avramov je bacio pas od 8 jardi za Vladimira Davidova koji je odlično uhvatio loptu u end zoni protivnika. Rezultatom 24:6 u korist Ajkula otišlo se na poluvreme.

Tek u trećoj četvrtini mogla se videti egal utakmica. Vidre su postigle još dva tačdauna. Najpre presečenom loptom novog-starog igrača Bečeja, Nikole Majina, koji je utrčao u end zonu protivnika (24:12). Na to je ponovo odgovorio Stefan Simanić i  vratio prednost na 18 razlike (30:12). Onda je usledilo i sjajno veliko trčanje Vladimira Davidova od 40 jardi, kome su put do endzone odličnim blokovima otvorili Predrag Matić i Filip Avramov. Posle dva tačdauna, Davidov je iskoristio jedan PAT. Pored presečene lopte Majina, presečenu loptu imao je i Nikola Vukas.

Međutim, poslednji TD su ipak postigle Ajkule, još jedan igrač se upisao u strelce, Marko Simić, ponovo posle dugog pasa i hvatanja, a Mladen Kojić je iskoristio PAT i postavio konačan rezultat 37:19.

Veliki umor video se kod obe ekipe i delovalo je kao da i jedni i drugi samo čekaju kraj utakmice. Do kraja utakmice Nikola Majin je napravio i drugu presečenu loptu, ali napad Bečeja nije mogao da dođe do novih poena.

Trener ekipe i predsednik Bečeja Filip Avramov istakao je da je utakmicu odlučio bolji početak Šapčana: „Želim najpre da čestitam domaćinima na pobedi i odličnoj igri. Vreme i sam termin utakmice su bili blago rečeno katastrofalni, međutim to nije opravdanje niti glavni razlog za poraz. Momci se nisu oporavili od teške utakmice u Obrenovcu, nismo se pripremali za utakmicu, a moral ekipe je od samog dolaska u Varnu bio loš. Uspeli smo malo da se probudimo pred kraj prvog poluvremena, ali nažalost nismo posle imali snage da se i potpuno vratimo u igru. Imamo sada dve nedelje da se pripremimo za poslednju utakmicu u polusezoni. Još uvek postoje teoretske šanse za plasman u A diviziju i nadamo se do kraja da ćemo to ostvariti”, rekao je Avramov.

Narednu utakmicu Vidre igraju na domaćem terenu protiv ekipe Hawks iz Obrenovca, a to će biti i poslednja šansa Vidri da se ipak plasiraju u A diviziju.

Šabac Sharks 37 : 19 GTC Vianor Vidre Bečej
Teren u Varni, Varna, 15.6.2019. 12:00

1/4 – 12 : 0
6:0 Ognjen Prokopić 80 jardi, PAT neuspešan
12:0 Stefan Simanić trčanje 25 jardi, PAT neuspešan
2/4 – 12 : 6
18:0 Bogdan Tomić vraćanje intersepcije 25 jardi, PAT neuspešan
24:0 Mladen Kojić hvatanje 25 jardi, PAT neuspešan
24:6 Filip Avramov pas za Vladimira Davidova 8 jardi, PAT neuspešan
3/4 – 13 : 13
24:12 Nikola Majin vraćanje interspecije, PAT neuspešan
30:12 Stefan Simanić trčanje 20 jardi, PAT neuspešan
30:19 Vladimir Davidov trčanje 40 jardi, PAT Vladimir Davidov
37:19 Marko Simić hvatanje 20 jardi, PAT Mladen Kojić
4/4 – 0 : 0