Banat Bulls u finalu Druge lige Srbije!

1920
Zlatić uveo Banat u finale DLS 2019

U prvom polufinalnom meču plejofa Druge lige Srbije, Banat Bulls su na Gradskom stadionu u Vršcu savladali gostujuće Pastuve iz Požarevca rezultatom 31:2. Bikovi su Pastuve otvorili u prvoj četvrtini, kada je posle dugog drajva QB Mladen Zlatić pronašao Uroša Kukolja za 7 jardi i rezultat 6:0.

Na početku druge četvrtine, Pastuvi su postigli jedine poene, kada je odbrana dobro reagovala u end zoni Bullsa i donela poene svom timu sejftijem (6:2).

Međutim, to nije poremetilo Zlatića i do poluvremena on je bacio dugačak TD pas za Ivana Trninića od 25 jardi, posle kojeg je Marko Todorović pogodio PAT i rezultat na poluvremenu je bio 13:2.

U drugom poluvremenu, Banat je logično prevashodno napadao trčanjem pošto su imali prednost. U trećoj četvrtini, RB Nemanja Erečković završio je dugačak drive tačdaunom za 4 jarde (19:2), a u poslednoj deonici pojačanje iz Rumunije George Čereji pobegao je odbrani Pastuvi i istrčao TD za 25 jardi (25:2).

Ni odbrana Bullsa nije ostala dužna. Đorđe Janjić pokupio je jedan fumble u end zoni i postavio konačnih 31:2.

U dve utakmice za nedelju dana, Bikovi nisu Pastuvima dozvolili ofanzivni TD. Jedine poene Pastuvi su postigli posle dobre reakcije odbrane i safety-ja. Upravo je odličnu igru odbrane svoje ekipe istakao QB Banata Mladen Zlatić, koji je načeo Stallionse u prvom poluvremenu: „Čestitam ekipi Požarevca na sezoni i sjajnom meču, kako ove tako i prethodne nedelje. Promenili smo dosta stvari u odnosu na prošlu nedelju i mislim da smo time iznenadili protivnika. Takođe, čestitke najzaslužnijim akterima meca – strašnoj odbrani Bullsa, koja je uporno gasila svaku ideju Pastuva i uvela nas u finale. Meč je dobro počeo za nas, odigrali smo dugačak drajv, posle kog smo stvorili prednost koju smo do kraja meča uvećavali. Okrećemo se najvažnijoj utakmici u sezoni već sutra, kada dobijemo protivnika odmah ćemo krenuti u pripremu. I naravno, hvala navijačima, koji su danas bili vrlo brojni i glasni”, rekao je Zlatić.

Banat Bulls 31 : 2 Požarevac Pastuvi
Gradski stadion Vršac 15.6.2019. 18.00

1/4 – 6 : 0
6:0 Mladen Zlatić pas za Uroša Kukolja 7 jardi, PAT neuspešan
2/4 – 7 : 2
6:2 Safety
13:2 Mladen Zlatić pas za Ivana Trninića 25 jardi, PAT uspešan Marko Todorović
3/4 – 6 : 0
19:2 Nemanja Erečković trčanje 4 jarde, PAT neuspešan
4/4 – 12 : 0
25:2 George Čereji trčanje 25 jardi, PAT neuspešan
31:2 Đorđe Janjić fumble recovery u end zoni , PAT neuspešan