Najava polufinala Druge lige Srbije – Sezona 2019

1173
Polufinale Bikovi vs Pastuvi

Vreme je za rasplet u Drugoj ligi Srbije! Ovog vikenda igraju se polufinalni mečevi, inače reprize mečeva poslednjeg kola regularnog dela sezone. Prvo polufinale u Vršcu u subotu od 18 časova na Gradskom stadionu prvoplasirani Banat Bulls igraju protiv četvrtoplasiranih Požarevac Pastuva, dok u nedelju u isto vreme drugoplasirana Kikinda Mammoths će ugostiti Klek Knights koji su regularni deo završili na trećem mestu.

Prošle nedelje Bikovi su savladali Pastuve, ali i pored odlične igre u odbrani, napad je zabeležio najmanji broj poena u dosadašnjem delu sezone. Požarevac nije poentirao u Pančevu i sačuvao je sve adute za ovo polufinale. Toga je svestan Bojan Milić, glavni trener Bikova: „Ligaški deo smo završili na prvom mestu sa sve četiri pobede, gde smo samo u jednoj utakmici primili poene i time uspešno ispunili jedan deo plana. Sada slede utakmice gde se sve odlučuje i gde ćemo od narednog protivnika videti mnogo bolju igru od one koju smo videli u poslednjem kolu regularnog dela prvenstva. Verujem da će oba tima odigrati čvrsto u odbrani, ali sam siguran da naš napad ima potencijala da na više načina probije odbranu Pastuva. Znam da smo posle svega prikazanog u ligaškom delu prvenstva u ovom polufinalu favoriti na papiru, ali to ćemo morati i da dokažemo u subotu popodne na samom terenu”, oprezan je Milić.

Banat će se u napadu osloniti na QB Mladena Zlatića, tandem RB Nemanju Erečkovića i Marka Sovilja i risivere Strahinju Brankova i Milana Nikolića, dok je standardno odlična odbrana pojačana sa nekoliko igrača iz susedne Rumunije.

Igra Pastuva najviše će zavisiti od igre kapitena Saše Petrovića, koji igra sa obe strane lopte, a mladi QB Aleksa Grujić moraće da odigra najbolju utakmicu ove sezone kako bi Požarevac mogao da dođe do finala.

Jedan od najiskusnijih igrača Pastuva Srđan Đorđić iščekuje iznenađenje sutra: „Na prošlom meču nismo bili kompletni, došli smo da osetimo snagu protivnika, da ocenimo kako ćemo ih napasti i od čega se treba najviše pribojavati u odbrani. Napašćemo ih preko vazduha i trčanjem, a i jednim delom iz odbrane. Očekujem pobedu, jer kao pionir ovog sporta željno čekam ulazak u prvu ligu i miran odlazak u penziju”, rekao je Đorđić.

U nedelju od 18 časova na terenu FK Žak u Kikindi, domaći Mamuti dočekuju Vitezove. Prošle nedelje ekipa iz Kikinde bila je bolja, međutim Klek je u jednom momentu došao u prednost, tako da će domaćini tokom celog meča morati da budu oprezni.

Predvođeni QB-RB-WR triom Branislav FeketeMilan KalemberMario Biro, kojima se sve boljom igrom u poslednje vreme priključio i mladi WR Aleksandar Stokić, Mamuti će probati da polufinale reše efikasnim napadom koji predvodi QB i ofanzivni koordinator Fekete, koji ispred sebe imao ofanzivnu liniju koja igra odlične u poslednje dve utakmice: „U plejofu je sve moguće, zato očekujem mnogo bolju igru Kleka u nedelju. Nadam se da će nas publika podržati, kao i na prošloj utakmici da dođemo do finala Druge lige Srbije”, izjavio je Branislav Fekete.

Sa druge strane, napad predvodi QB Lazar Sporin, čije će iskustvo mnogo značiti Vitezovima od samog starta utakmice. Sporin će ponovo pokušati da sa end zonom spoji mlade WR Danijela Tešina i Luku Mačkića. Odbrana koju predvode glavni trener Luka Škorić i Rade Škorić moraće da se vrati u formu sa početka sezone, kako bi utakmicu učinila neizvesnom.