Zanimljiv rezultat u Smederevu – Arena liga Srbije 2019

1600
Arena liga Srbije

Ekipa Bedema revanširala se ekipi Mladenovac Forestlanders na domaćem terenu, ali na osnovu bolje razlike u poenima iz prvog meča, Mladenovac će igrati u A diviziji u kojoj će biti odlučen prvak Arena lige Srbije za 2019. godinu.

U veoma teškoj utakmici, Bedemi su izvojevali pobedu nesvakidašnjim rezultatom koji više podseća na „soker” 2:0. Jedine poene doneo je iskusni LB Smedereva Miroslav Dobričić, koji je oborio QB Davida Cenca u end zoni.

Odbrane obe ekipe nisu dozvoljavale ni pedalj terena napadima. U nekoliko situacija naslućivali su se poeni, ali su oni osujećeni dobrim individualnim potezima defanzivaca

U poslednjoj četvrtini odbrana Bedema krenula je još agresivnije na protivnika, nateravši Forestlanderse na greške i svoju igru odbrana je krunisala postizanjem safety-ja. Napad je posle dominantne igre odbrane priveo meč kraju.

Trener Bedema Slobodan Dragojević bio je izuzetno zadovoljan „U odnosu na prethodnu utakmicu napravili smo veliki pomak u igri i drago mi je da smo pobedili. Bilo je naporno igrati protiv dobrog protivnika i teškog vremena, ali su momci maksimalno odradili svoj posao. Naša odbrana je sve vreme kontrolisala protivnički napad i na kraju je donela i pobedu. Ostaje žal što napad nije postigao poene, pošto smo imali jako dobru poziciju, ali najbitnije je da su pokazali napredak i sa pravom očekujem da nastave u tom smeru. Zahvalio bih se ekipi Mladenovca na fer i korektnoj igri i želim im puno sreće u nastavku takmičenja”, rekao je Dragojević.

Mladenovac Forestlanders pobedom u prvom meču plasirao se u A diviziju, gde će igrati sa pobednicima grupa Sever i Jug, u prvoj sezoni seniorske Arena lige Srbije u ovom formatu u Srbiji. Bedemi će igrati u diviziji B, sa drugoplasiranim ekipama iz istih grupa.

Smederevo Bedemi 2 : 0 Mladenovac Forestlanders
Teren FK Vučak, Smederevo 9.6.2019. 12.00

1/4 – 0 : 0
2/4 – 0 : 0
3/4 – 0 : 0
4/4 – 2 : 0
2:0 Miroslav Dobričić safety