Zemun i Požarevac u borbi za poslednje plejof mesto Druge lige Srbije

953
Zemun Pirati Kikinda Mamuti
Foto: Marko Popović

Sutra od 12 časova na terenu OŠ Sutjeska u Zemunu igra se druga utakmica 4. kola Druge lige Srbije. Domaći Zemun Pirates dočekuju Požarevac Stallions.

Piratima je prošle nedelje u odloženom meču drugog kola izmakla pobeda u Kikindi. U meču punom preokreta iskusniji Mamuti u slavili i tako ostavili Zemun bez pobede u prve tri utakmice prvenstva. Zemun mora da zabeleži pobedu, a onda da sačeka rezultat utakmice poslednjeg kola i da se nada pobedi Banata protiv njihovih sutrašnjih protivnika Požarevac Pastuva.

Pastuvi i dalje nisu postigli poene u ovoj sezoni. Posle poraza kod kuće na startu sezone od Kikinde, u drugom kolu protiv Kleka rovovski su se borili na natopljenom terenu na kojem je na kraju odlučio jedini TD Vitezova u produžetku. Pastuvi su u međuvremenu doveli pojačanje iz inostranstva. Ekipu iz Požarevca pojačao je Edvard Mani (Edward Maney II). On će pokušati da donese neophodnu eksplozivnost u napadu ekipi iz Požarevca.

Zemun i pored poslednjeg poraza može da bude zadovoljan igrom. Mladi QB Jovan Bojić izgleda sve bolje na terenu, a osim iskusnog WR Nemanje Petkovića, uspeo je da razigra i ostale skill igrače u napadu – Srđana Holika, Luku Vukojevića i Andreja Šerčića.

Njima će se Pastuvi suprotstaviti odbranom vođenom trenerima-igračima Nebojšom Kartalijom i Sašom Petrovićem i kapitenom Darkom Stojiljkovićem. U napadu očekuje se da QB Aleksa Grujić odigra dobru utakmicu uz pomoć pomenutog Manija i iskusnog Dejana Justinovića.

Ovo će biti poslednji meč Zemuna u regularnoj sezoni i oni su slobodni u poslednjem kolu. Za nedelju dana prvoplasirani Banat Bulls igraće utakmicu u Pančevu protiv Pastuva, kojima će u slučaju sutrašnjeg poraza od Zemuna biti neophodna pobeda protiv lidera Druge lige Srbije. Najzanimljiviji meč očekuje se u Kikindi, gde će se Mamuti i Vitezovi iz Kleka boriti za drugo mesto koje donosi plejof utakmicu na domaćem terenu.