Najava šestog kola Prve lige Srbije – revanš Zmajeva i Stršljena za mesto u plejofu

1220
Borba za plejof

Najvažnija utakmica šestog kola igra se u Beogradu. Plavi zmajevi dočekuju ekipu Black Hornets iz Jagodine u utakmici koja može da odluči koji tim ide u plejof, a koji u baraž. Pre mesec dana, Zmajevi su savladali Stršljene u najzanimljivijem meču dosadašnjeg dela sezone. Sutra Jagodinci imaju šansu za revanš i šansu da se izjednače na tabeli A divizije.

Džordž Bouven, QB Zmajeva, pokušaće da obezbedi mesto svojoj ekipi u doigravanju. RB Ivan Pleva i WR Aleksa Stanić imaju odlične individualne sezone i biće Bouvenovo glavno oružje, a Zmajevi će moći da se oslone na iskusne igrače koji su već igrali u odlučujućim utakmicama kao što su Nikola Davidović, Željko Kostić i Dejan Avdijenko koji je doneo pobedu u produžetku u Jagodini.

Jagodina dolazi u Beograd vođena kvoterbekom Kristoferom Poupom i reprezentativcima na poziciji WR Bogdanom Pavlovićem, Dejanom Srećkovićem i Aleksandrom Milenkovićem. Odbrana koju predvodi glavni trener Andreja Živković moraće da odigra bolju utakmicu nego u Jagodini, pogotovo na početku meča, kako ne bi ponovo morali da jure veliki zaostatak.

Utakmica između Blue Dragons Belgrade (2-3) i Jagodina Black Hornets (1-4) igra se u nedelju od 16 časova na BASK stadionu, a prenos možete pratiti na Sport Klubu 4.

Sat vremena kasnije, u Novom Sadu počinje utakmica između domaće ekipe Wild Dogs (3-2) i kragujevačkih Divljih veprova. Novosađani su obezbedili mesto u plejofu, ali i dalje imaju šansu da završe na prvom mestu B divizije, dok su Wild Boars (5-0) obezbedili prvu poziciju u A diviziji, a samim tim i domaćinstvo pred plejof.

QB Dogsa Luka Vujnović vratio se na teren posle odsustva i doneo je pobedu u prošlom kolu protiv Inđije. On će uz pomoć WR Tihomira Todorova i Davora Solda pokušati da pruži otpor aktuelnim šampionima. Veprovi dolaze u Novi Sad posle odlične utakmice u Švajcarskoj koju su igrali protiv ekipe Calanda Broncos. QB Džejk Sison i RB Nik Lasejn održavaju visok nivo igre od starta sezone. I dalje postoji nada da će Stefan Borković moći da izađe na teren, iako je morao da završi utakmicu protiv Švajcaraca zbog povrede. Ukoliko Borković preskoči utakmicu, veći deo tereta pašće na iskusnog WR Filipa Nedeljkovića, Milana Novakovića i Tomu Todorovića koji je pokazao da je spreman za veću ulogu.

Novi Sad Wild Dogs dočekuju Wild Boars Kragujevac u nedelju u 17 časova na terenu SC Sajmište.

U isto vreme, u Inđiji igra se duel između Meridian Indiansa i SBB Vukova. Indiansi će pokušati da pruže veći otpor Vukovima nego u Beogradu. Odbrana Inđije igrala se solidno u prošlom kolu i dozvolila samo 15 poena, ali napad je podbacio i nije došao ni do end zone ni do FG. QB Naže Hilman mora da odigra bolju utakmicu, ali biće veoma teško protiv vicešampiona. Startni QB Livaj Plant propustio je prošli meč, ali su Vukovi videli da u budućnosti mogu da računaju na Dimitrija Obradinovića. WR Nikola Simović i Miloš Kolibar pokušaće da rašire teren za svoje raningbekove, kapiten odbrane Ivan Nedeljković predvodiće mladi secondary u kojem igraju Slavoljub Dukovski i Tiodor Grujović. Vukovima je potrebna pobeda da obezbede prvo mesto u B diviziji i domaćinstvo u prvoj plejof utakmici.

Duel Inđija Indiansa (0-5) i SBB Vukova (4-1) počinje u nedelju u 17 časova na terenu OŠ Jovan Popović.