Kadeti Jagodina Black Hornets bolji od Vukova u Beogradu

1672
Vanja Radivojević Kadetska liga Srbije
Vanja Radivojević

U utakmici drugog kola Kadetske lige Srbije Jagodina Black Hornets u gostima su savladali SBB Vukove rezultatom 23:20. Ekipa Jagodine je veliku prednost napravila u prvom poluvremenu (6:23), u kojem je QB Stršljena Vanja Radivojević doneo svom timu 15 poena.

Započeo je u prvoj četvrtini izvrsnim trčanjem od 42 jarde, a potom je pretvorio i PAT za dodatan poen i rezultat 0:7.

Vukovi su odgovorili ubrzo posle toga. Petar Bajalica je posle dužeg drive-a istrčao za 5 jardi i smanjio rezultat (6:7). Vukovi su pokušali da pređu u vođstvo, ali konverzija za dva poena je bila neuspešna.

Vanja Radivojević reagovao je posle TD Vukova i ponovo pobegao njihovoj odbrani za dugačko poentiranje, ovog puta od 33 jarde, a WR Todor Vasiljević je realizovao TPC i podigao prednost gostiju (6:15).

U drugoj četvrtini, za razliku od prve, viđen je samo jedan TD i to još jedno dugačko trčanje. Ovoga puta TD za Jagodinu istrčao je Dimitrije Nikolić za 26 jarde, a Radivojević je posle TD i PAT, doneo i konverziju za dva poena, a samim tim i rezultat (6:23) kojim se otišlo na poluvreme.

U trećoj četvrtini odbrana Vukova zaustavila je napade Hornetse i njihove pokušaje da ponovo dođu do end zone. Međutim, to je učinila i odbrana Jagodine i nije dozvolila da se Vukovi približe, tako da je posle treće četvrtine rezultat ostao nepromenjen (6:23).

U poslednjoj četvrtini Ognjen Milosavljević je najavio dramu kada je uhvatio pas za 80 jardi i TD, a da Vukovi dodatno smanje zaostatak pobrinuo se Nikola Stojanović koji je realizovao konverziju (14:23).

Vukovi su ponovo zaustavili Stršljene i to je iskoristio Nikola Simunović koji je istrčao TD za 5 jardi. Vukovi nisu realizovali konverziju ovaj put, ali su prednost smanjili na FG zaostatka (20:23). Međutim, više od toga Vukovi nisu mogli.

Prednost koju je Jagodina napravila u prvom poluvremenu ispostavila se kao dovoljna za drugu pobedu njihovih kadeta ove sezone u isto toliko utakmica. Vukovi su bili slobodni u prvom kolu Kadetske lige Srbije, ali posle ove utakmice biće ohrabreni pred nastavak lige.

SBB Vukovi 20 : 23 Jagodina Black Hornets
Kadetska liga Srbije – Ragbi teren na Adi Ciganliji 26.5.2019 12.00

1/4 – 6 : 15
0:7 Vanja Radivojević trčanje 42 jarde, PAT Vanja Radivojević
6:7 Petar Bajalica trčanje 5 jardi, TPC neuspešna
6:15 Vanja Radivojević trčanje 33 jarde, TPC Todor Vasiljević
2/4 – 0 : 8
6:23 Dimitrije Nikolić 26yd run, TPC Vanja Radivojević
3/4 – 0 : 0
4/4 – 14 : 0
14:23 Ognjen Milosavljević hvatanje 80 jardi, TPC Nikola Stojanović
20:23 Nikola Simunović trčanje 5 jardi, TPC neuspešna