Aktuelni šampioni drugi put ove sezone savladali Hornetse

1174
Šampioni
Foto: Igor Lazarević

U Jagodini na terenu FK Morava Ribare, aktuelni šampioni Srbije Kragujevac Wild Boars drugi put ove sezone savladali su domaću ekipu Black Hornets, ovaj put rezultatom 48:18.

Prva četvrtina je bila veoma efikasna, a za to je najzaslužniji bio WR Veprova Stefan Borković. On je prvo za 90 jardi vratio početni kikof, a posle jedinog poentiranja Jagodine u prvom delu igre učinio je istu stvar i to za isti broj jardi. Uz to, QB Džejk Sison je posle posle prvog TD za 30 jardi spojio Filipa Nedeljkovića sa end zonom, a kiker Petar Goić je bio siguran i aktuelni šampioni su već napravili prednost od dva poseda lopte (0:14).

Tada je uzvratila Jagodina. Kristofer Poup je pronašao svog najpouzdanijeg WR ove sezone Bogdana Pavlovića za 8 jardi, ali konverzija za dva poena nije uspela (6:14). Tada je Borković drugi put vratio kikof do kraja, a posle toga Sison je uposlio tajtenda Stefana Đurića koji je postigao TD (15 jardi, 6:28).

Veprovi nisu stali i u drugoj četvrtini mladi Toma Todorović uhvatio je prvi TD pas ove sezone. On je pronašao end zonu za 17 jardi. To je bio prvi put da je Sison od dolaska našao Todorovića za poene (6:35). Potom je poentirao i RB Nik Lasejn, ali i on kroz vazduh. Uhvatio je pas Sisona i posle 35 jardi povećao rezultat na 6:41.

Tada su ponovo proradili Poup i Pavlović, kompletirali pas od 27 jardi za TD i pred poluvreme smanjili rezultat na 12:41.

U trećem periodu viđena je egal utakmica, obe odbrane i oba specijalna tima su bili sigurni i nisu dozvolili nijedno poentiranje.

U poslednjoj deonici prvi su poentirali Jagodinci. Poup je ovoga puta pronašao Aleksandra

Janićijevića za 40 jardi (18:41). Posle sva tri TD-a Stršljeni nisu uspeli da pretvore 2pt konverziju. Šampioni nisu dozvolili da danas izgube bilo koju četvrtinu. Sison je pronašao još jednog juniora, Miloša Petrovića za 4 jarde posle dužeg drive-a, a Hornetsi nisu imali snage da uzvrate još jednom. Goić je šesti put pogodio PAT i postavio konačnih 18:48.

Toma Todorović, mladi WR Veprova, bio je zadovoljan igrom svoje ekipe: „Očekivali smo bolju borbu sa njihove strane, mi smo se spremali kao i za svaku drugu utakmicu i mislim da smo bili veoma koncentrisani. To smo pokazali na terenu i sada se spremamo za poslednje kolo CEFL-a protiv Calanda Broncos-a. Oni će nam biti jedan od najvećih izazova ove sezone. Gledaćemo snimke, jako trenirati i na kraju otići na njihov teren spremni i sigurni u sebe. Biće zanimljiva i teška borba gde ćemo dati sve od sebe”, rekao je Todorović.

Predsednik Jagodina Black Hornetsa Miloš Stanojlović bio je zadovoljan igrom svog tima uprkos porazu: „Naša ekipa je odigrala odlučnije nego u prvom susretu, a primetio se na momente i umor protivnika koji igra već mesec i po dana u nizu. Svakako čestitam protivniku na pobedi, ali i mojim momcima i treneru koji se tek spremaju za velika dela. Prošli smo jednu težu fazu našeg sazrevanja i biće dosta bolje u nastavku sezone”, izjavio je Stanojlović.

U sledećem kolu aktuelni šampioni putuju u Novi Sad na noge Wild Dogs-ima, dok Jagodina gostuje u Beogradu protiv divizijskog rivala Plavih zmajeva.

Jagodina Black Hornets 18 : 48 Wild Boars Kragujevac
Stadion FK Morava Ribare, 19.5.2019. 16.00
1/4 – 6 : 28
0:7 Stefan Borković vraćanje kikofa 90 jardi, Petar Goić PAT
0:14 Džejk Sison pas za Filipa Nedeljkovica 30 jardi, Goić PAT
6:14 Kristofer Poup pas za Bogdana Pavlovića 8 jardi, TPC neuspešan
6:21 Stefan Borković vraćanje kikofa 90 jardi, Goić PAT
6:28 Sison pas za Stefana Đurića 15 jardi, Goić PAT
2/4 – 6 : 13
6:35 Sison pas za Tomu Todorovica 17 jardi, Goić PAT
6:41 Sison pas za Lasejna 32 jarde, TPC neuspešan
12:41 Poup za Bogdana Pavlovića 27 jardi, TPC neuspešan
3/4 – 0 : 0
4/4 – 6 : 7
18:41 Poup pas za Aleksandra Janićijevića 40 jardi, TPC neuspešan
18:48 Sison pas za Miloša Petrovića 4 jarde, Goić PAT