Rasel Vilson najplaćeniji igrač u istoriji američkog fudbala

1719
Rasel Vilson

Rasel Vilson, QB NFL ekipe Seattle Seahawks, potpisao je novi četvorodišnji ugovor sa dosadašnjim timom vredan 140 miliona dolara za 4 godine. Prosečnih 35 miliona dolara po sezoni je novi NFL rekord, samim tim i najbogatiji ugovor u istoriji američkog fudbala.

Vilson i Sijetl uspeli su da se dogovore tačno pred istek roka koji su Rasel i njegov agent postavili Sihoksima. Sa preostalih 17 miliona dolara koje Sijetl duguje Vilsonu na osnovu prethodnog ugovora (koji bi istekao posle predstojeće sezone), njegov novi ugovor vredan je ukupno 157 miliona za narednih 5 sezona, a samo za potpis ugovora kvoterbek Sijetla dobio je 65 miliona dolara.

Ovim bajkovitim ciframa najzadovoljniji su mlađi igrači na istoj poziciji poput QB Kanzas Sitija Peta Mahomsa, za kojeg se već sada predviđa da će početkom naredne godine potpisati novo rekordno produženje ugovora.

Potpis Vilsona verovatno je poslednja velika transakcija pred NFL Draft koji je zakazan za četvrtak 25. april (petak 26. april u 2 sata ujutru po srednjeevropskom vremenu) i za koji će vas SAAF pripremiti u narednoj nedelji.