Druga liga Srbije: Pet ekipa u borbi za viši rang

2207
Foto: Zoran Milovanović (Foto studio ZOOM Požarevac)

Druga liga Srbije počeće drugog vikenda u aprilu, tj. 13/14. aprila. Ove godine pet ekipa boriće se za ulazak u viši rang.

Na osnovu plasmana u 2018. godini, ali i prijavljenih ekipa, lista učesnika u drugom rangu izgleda ovako:

  1. Klek Knights
  2. Požarevac Pastuvi
  3. Zemun Pirates
  4. Kikinda Mammoths
  5. Banat Bulls

Kako se iz priloženog može videti, sastav Druge lige ove sezone drastično je drugačiji u odnosu na prethodnu godinu. Sve ekipe, osim Kleka i Požarevca, nove su u ovoj konkurenciji.

Pirati su se priključili iz Treće lige Srbije, Kikinda se povukla iz najvišeg ranga, dok se na listi nalazi nova ekipa – Banat Bulls.

Naime, KAF Panthers Pančevo i KAF Lavovi Vršac su na obostrano zadovoljstvo odlučili da udruže snage i kapacitete na nivou seniorske i juniorske kategorije, tako da će ove sezone u Drugoj ligi Srbije, kao i Juniorskoj ligi Srbije, nastupati zajedno pod nazivom Banat Bulls.

Ekipu Banat Bulls za seniorsko takmičenje prijavili su Panteri, kao prethodnici i naslednici svih ostvarenih rezultata. Banat Bullse za juniorsko takmičenje prijaviće KAF Lavovi, kao prethodnik i naslednik svih ostvarenih rezultata. Sve ostale kategorije klubovi će razvijati i prijavljivati za takmičenje zasebno, svako u svojoj organizaciji.

S druge strane, seniorsku selekciju neće imati Sremska Mitrovica Sirmium Legionaries, Bor Golden Bears, Sombor Celtis, Kraljevo Royal Crowns, Čačak Angel Warriors, Obrenovac Hawks, Smederevo Bedemi i Šabac Sharks.

Potonja tri tima takmičila su se u Trećoj ligi Srbije koja ove sezone neće biti organizovana zbog omasovljavanja Arena lige Srbije, a koja je imala svoju premijeru prethodne godine.

Sistem takmičenja

U ligaškom delu takmičenja svaki tim će igrati jedan protiv drugog jednokružno. Posle regularnog dela sezone i pet kola, sledi polufinale, odn. plej-of, u kojem će parove formirati prva četiri tima na tabeli, i to tako da prvoplasirani igra protiv četvrtoplasiranog, a drugoplasirani protiv trećeplasiranog.

Pobednici polufinalnih duela igraće u finalu Druge lige Srbije, a šampion drugog ranga zatim igra i baraž sa šestoplasiranim timom Prve lige Srbije.

Detaljne propozicije i raspored takmičenja u Drugoj ligi Srbije 2019. godine, možete pročitati u izdvojenom dokumentu:

Propozicije Druge lige Srbije 2019 >>
Kalendar Druge lige Srbije 2019 >>