Rejmond Klaper pojačao odbranu Blue Dragonsa

1890

U ekipi Blue Dragons uveliko je u toku pripremna sezona. Kako bi spremno ušli u takmičenje, uprava kluba ugovorila je angažman s mladim i perspektivnim igračem iz SAD. Reč je o Rejmondu Klaperu koji igra na poziciji DL/LB.

Rejmond (eng. Raymond Clapper) dolazi sa Univerziteta „Benedictine“, čija se ekipa takmičila za šampionski naslov NAIA (The National Association of Intercollegiate Athletics (NAIA) Football National Championship).

Pre toga, proveo je dve godine kao starter u JUCO timu koledža „Southwestern“ iz Kalifornije, gde je beležio prosečno 13 sekova po sezoni. Nakon završene JUCO karijere, obreo se u pomenutom Univerzitetu „Benedicitne“. U NAIA timu nije dobio onoliko šanse koliko je želeo, pa je odlučio da nastavi sa fudbalom i posle diplomiranja na fakultetu, jer smatra da je ostao nedorečen u svojoj fudbalskoj karijeri.

Novo pojačanje Plavih zmajeva smatra da je dolazak u Evropu i novu sredinu odlična odluka za nastavak igranja fudbala, te da je siguran da ima još šta da pokaže.

Stručni štab Blue Dragonsa rukovodio se njegovim igračkim i liderskim kvalitetima, zbog čega smatra da će biti pravo osveženje u odbrani tima.

Ovaj beogradski klub je ranije obnovio ugovor s prošlogodišnjim kvoterbekom Džordžom Bouvenom koji će u predstojećem takmičenju predvoditi napad Zmajeva.