Ostin Staps i ove godine u Jagodini

1141

Stršljeni ulaze u svoju drugu sezonu SPORT KLUB Prve lige Srbije. Kao debitanti su imali zapažen rezultat, ostvarivši četiri vezane pobede na startu pvenstva. Već su najavili da imaju velike ambicije za predstojeću sezonu, a povratak kvoterbeka Ostina Stapsa to i potvrđuje.

Ostin (26) dolazi iz De Mojna (Ajova), svoju koledž karijeru je gradio na Univerzitetu Nortvestern u Minesoti (NCAA Divizija III) od 2013. do 2016. Prvi angažman u Evropi odveo ga je u Tursku, u tim Yeditepe Eagles sa kojima je po prvi put u klupskoj istoriji ušao u polufinale turske lige. 2018. godine je nastupao za jagodinske Crne stršljene, sa kojima je takođe ostvario istorijski uspeh plasmanom u plej-of. Ostin je tada bacio 32 tačdauna u sedam utakmica.

Šta te je najviše motivisalo da se vratiš u Jagodinu?

— Mogućnost da se borimo za titulu i, naravno, ko ne bi želeo da ima najbolji hvatački korpus u istočnoj Evropi?

Prošla sezona se završila bolnim porazom od Plavih zmajeva u vajldkard rundi plej-ofa. Kako ste ti i tvoj tim prevazišli takav kraj?

— Izvršili smo detaljnu analizu i utvrdili greške, učimo na tome i spremamo se za sledeći izazov. Fokusiramo se na stvari koje možemo da kontrolišemo. Moramo da budemo spremni na teške trenutke i neočekivane ishode koje ova igra nosi.

Da li će se napad Stršljena i dalje pretežno oslanjati na pas igru?

— S obzirom na to da liga ove godine broji šest ekipa, mislim da će konkurencija biti dosta jača, što je razlog više zašto će nam biti potreban ujednačen napad. Upostavićemo igru trčanjem.

Sa kakvim ličnim motivima ulaziš u novu sezonu?

— U razgovoru sa stručnim štabom sam rekao da je moj cilj da dođemo do finala ove godine. Oni su uradili dobar posao i brojnim igračima pojačali roster koji će nam omogućiti da to i ostvarimo.