Nik Lasejn pojačanje Wild Boarsa na poziciji trkača

1144
Ilustracija: Igor Lazarević

Posle američkog univerzitetskog reprezentativca, kvoterbeka Džejka Sisona, Divlji veprovi angažovali su i drugog importa, raning-beka Nika Lasejna, koji dolazi sa Državnog univerziteta „Montana“, člana prestižne D1 FCS Big Sky konferencije.

On je tokom četvorogodišnjeg igranja za popularne Bobcatse osvajao prosečno šest jardi po trčanju. Zbog par sitnih prestupa, klub ga je suspendovao na prve četiri utakmice u završnoj sezoni, a Nik je prihvatio svoju kaznu, izvukao pouku i vratio se na teren mentalno jači. O tome koliko je značio timu, najbolje govore brojke. U prve četiri utkmice Montana je upisala tri poraza i samo jedan trijumf, a na sedam u kojima je igrao Lasejn ostvarila je četiri pobede i tri poraza. Na tih sedam utakmica Nik je u proseku osvajao čak 95,6 jardi.

— Imao sam brojne traj-aute, kako sa NFL timovima, tako i u CFL-u, ali nisam uspeo da potpišem, ponajviše zbog suspenzije u poslednjoj sezoni. Razlog zbog kog sam došao u Veprove je istorija koju su ispisali i jaka osnova tima koju su igrači i treneri postavili, kao dominantna snaga u CEFL-u i Srbiji. Siguran sam da mogu da doprinesem daljim uspesima tima — rekao je Lasejn.

On je dodao da jedva čeka da se pridruži novim saigračima i novom klubu.

— Ispočetka, nisam znao mnogo toga o Veprovima i Srbiji, ali se ispostavilo da poznajem nekoliko ljudi odatle i imam članove porodice koji su bili tu i rekli mi veoma lepe stvari. Pored toga, i sam sam istraživao i impresioniran sam ostvarenjima tima, kao i nivoom američkog fudbala u Srbiji. Moja očekivanja se ne razlikuju u odnosu na ona iz prošlih godina, želim da osvojim sve — zaključio je Lasejn.

Izvor: WildBoars.rs