Prvi memorijalni turnir „Gordan Ličanin“ u Bečeju 16. decembra

843
Vidre Bečej

Prvi memorijalni turnir „Gordan Ličanin“ u fleg fudbalu održaće se u nedelju, 16. decembra, u Bečeju, u organizaciji KAF GTC Vianor Vidre. Mesto održavanja je Sportski centar „Đorđe Predin Badža“.

Pored domaćina, takmičiće se i fleg timovi Mammoths Kikinda, Knights Klek i Hawks Obrenovac. Turnir će u 11.30 časova otvoriti Mamuti i Hoksi, a od 12.30 će zaigrati Vidre protiv Vitezova. Poraženi timovi će igrati u borbi za 3. mesto, a pobednici će se sastati u finalu.

— Rezultat nije u prvom planu, pre svega je cilj druženje prijateljskih klubova i sećanje na našeg pokojnog druga Gordana. On je uradio mnogo za naš klub, a najmanje što mi možemo da uradimo za njega je organizovanje jedne ovakve manifestacije. Želim ovim putem i da se zahvalim advokatu Milošu Subakovu, firmi Staklovar Bečej, piceriji Vivien 84, firmi za prevoz Asta-pro Bečej, Kafeu Liberti Bečej, kao i Dejanu Stanojevu (direktoru sportskog centra) na omogućavanju održavanja turnira — izjavio je predsednik i glavni trener Vidri Filip Avramov.

Ovo nije prvi turnir fleg fudbala za seniore u Bečeju. Ovog januara je organizovan „Trofej Vojvodine“, u saradnji sa Savezom američkog fudbala Vojvodine, koji se isto igrao u Sportskom centru „Đorđe Predin Badža“.

Gordan Ličanin, bivši potpredsednik i generalni sekretar kluba, kao i jedan od osnivača kluba, preminuo je 25. septembra ove godine nakon duge bolesti. Gordan je bio tvorac ideje o „Trofeju Vojvodine“ koji se prvi put igrao baš u Bečeju, te je stoga i odlučeno da se turnir održi u fleg fudbalu.