Robert Čerčman novi adut Vukova na poziciji glavnog trenera

1182
Robert Churchman SBB Vukovi

Trofejni srpski klub iz Beograda i aktuelni viceprvaci Srbije — SBB Vukovi — predvodiće novi američki stručnjak Robert Čerčman sa privatnog katoličkog univerziteta u San Antoniju (The University of the Incarnate Word).

Robert (eng. Robert Churchman) u beogradske Vukove donosi sedmogodišnje trenersko iskustvo koledž fudbala. Reč je o svestranom treneru koji je tokom karijere trenirao igrače na različitim pozicijama. Počeo je na Državnom univerzitetu „Sul Ross“ kao student završne godine studija kineziologije, u čijoj je ekipi bio trener defanzivne linije i asistent trenera specijalnih timova od 2011. do 2013. godine.

Masterirao je na baptističkom univerzitetu „Istočni Teksas“, gde je u periodu od 2013. do 2016. radio i kao koordinator specijalnih timova te trener raning-bekova.

Poslednja stanica uoči novog angažmana u Beogradu bio je pomenuti univerzitet u San Antoniju, gde je u timu Cardinals bio pomoćnik glavnog trenera.

Robert Čerčman je, povodom dolaska u Vukove, izjavio da ne može biti uzbuđeniji zbog dolaska na čelo struke beogradskog tima.

— Ovo je sjajna prilika za mene i ne bih bio ovde bez pomoći toliko ljudi. Želeo bih da se zahvalim predsedniku tima Goranu Nišaviću, kao i bivšem treneru Vukova Brajanu Mejperu zbog napora koji su uložili da se ova prilika ostvari.

On je SBB Vukove ocenio kao „ogromnu organizaciju“ s jakom istorijom uspeha.

— Želimo da nadogradimo taj uspeh, dok razvijemo mudar, snažan i agresivan tim koji će se takmičiti za titulu šampiona, kako u domaćem prvenstvu, tako i na međunarodnoj sceni — poručio je novi glavni trener SBB Vukova.

Pored trenerskog iskustva, Amerikanac se u svojoj biografiji može pohvaliti i brojnim organizacionim odgovornim pozicijama, poput tehničkog/operativnog direktora koje je obavljao u ekipama od 2013. godine.

Robert Čerčman će na poziciji glavnog trenera zameniti svog sunarodnika Malika Džeksona koji je protekle sezone doveo Vukove do Serbian Bowla.