Završnica Arena liga Srbije 25. novembra u Mladenovcu

1059

Završnica premijerne Arena liga Srbije održaće se u nedelju, 25. novembra u Mladenovcu.

Za naslov prvog šampiona u novoustanovljenom takmičenju boriće se GTC Vianor Vidre iz Bečeja i Imperatori iz Niša, koji su u dvomeču protiv ekipa Werewolves iz Valjeva i tima BG univerziteta ostvarili bolji rezultat, obezbedivši tako finale.

Nikola Vukas, lajnbeker Vidri, izjavio za sajt svog kluba, da očekuje podizanje pobedničkog pehara.

— Želimo da posvetimo taj pehar našem bratu Goši (prim. aut. Gordanu Ličaninu). Vredno smo trenirali i radili, i verujem da zaslužujemo da pobedimo. Moram još da dodam da mi je drago što je klub nastavio sa takmičenjem, što smo nastavili svi da napredujemo i pružamo dobre rezultate. Nekoliko nas se vratilo u klub i nakon ove sezone očekujem samo da idemo ka još boljim rezultatima — kazao je Nikola Vukas.

Imperatori iz Niša obezbedili su finale zahvaljujući boljoj gol razlici protiv tima BG univerziteta. Prednost u onosu na Bečej može biti njihovo iskustvo, kao i motiv da se vrate na put stare slave. Međutim, do željenog cilja moraće da probiju odbranu Vidri, koja se u dosadašnjim duelima pokazala kao jača strana, primivši samo osam poena.

Finalni susret igraće se od 14 časova na stadionu „Selters“ u Mladenovcu, čiji je klub Forestlanders obezbedio domaćinstvo. svim ekipama. Osim finala, dva sata ranije odigraće se i meč za 3. mesto između BG univerziteta i Werewolvesa iz Valjeva.

Generalni sekretar SAAF-a Nikola Davidović podsetio je da je ovo bila pilot verzija Arena lige, koja je izazvala veliko interesovanje među klubovima nižeg ranga takmičenja.

— Za sledeću godinu se već interesuje 8—10 klubova, a takmičenje će se odvijati u „8 na 8“, baš kao što se igra u SAD — najavio je generalni sekretar saveza.