Finalni turniri muške i ženske fleg lige u Obrenovcu

1299

Klub američkog fudbala Hawks iz Obrenovca biće domaćin finalnih turnira Seniorske i Ženske fleg lige Srbije u nedelju, 18. novembra, na pomoćnom terenu FK Krtinska.

Po četiri tima u svakoj konkurenciji stigla su do završnice, pa će se završni turnir igrati po ligaškom sistemu — svako sa svakim, a onaj klub koji ostvari najviše pobeda, postaće novi šampion Srbije.

Ženska fleg liga Srbije

Za šestu sezonu Ženske fleg lige Srbije prijavilo se osam ekipa — jedna više u odnosu na prošlu godinu. Iako je tim Golden Bears iz Bora odustao, na teren su se vratile dvostruke šampionke iz Obrenovca (2015, 2016), te Panthers Ladies iz Pančeva.

Ekipe su bile podeljene regionalno u dve grupe, a nakon tri kola, tj. tri turnira u svakoj grupi, plasman u finale obezbedile su devojke iz Sremske Mitrovice, Pančeva, Čačka i Obrenovca.

Finalni turnir počinje u 10 časova, a mečevi će se igrati prema sledećem rasporedu:

Hawks — Panthers Ladies
Sirmium Valkyries — Angel Warriors
Hawks — Angel Warriors
Panther Ladies — Sirmium Valkyries
Hawks — Sirmium Valkyries
Angel Warriors — Panthers Ladies

Šampionsku titulu brane Ratnice iz Čačka.

Seniorska fleg liga Srbije

Seniorska fleg liga Srbije ove godine se igra četvrti put, ali do sada Indiansi nisu nikom prepuštali pehar. Ove sezone će priliku za preuzimanje trona imati Sportex Orlovi, Hawksi i Angel Warriorsi koji su se, uz Indianse, plasirali na završni turnir.

Ove sezone se ukupno osam timova prijavilo za takmičenje. Bili su, kao i devojke, podeljeni u dve grupe po geografskom modelu, a posle tri odigrana turnira, dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe obezbedilo je učešće u finalu.

Sada će u Obrenovcu odmeriti snage, igrajući jednokružno svako sa svakim, i to po sledećem rasporedu:

Hawks — Angel Warriors
Meridian Indians — Sportex Orlovi
Hawks — Sportex Orlovi
Angel Warriors — Meridian Indians
Hawks — Meridian Indians
Sportex Orlovi — Angel Warriors

Momci će na teren istrčati od 13 časova.