Vukovi i Black Hornetsi u finalu Juniorske lige Srbije 2018 (VIDEO)

1277

Za 11. pehar „Veljka Makojevića“ i titulu prvaka Srbije u juniorskoj konkurenciji ove godine boriće se beogradski SBB Vukovi i Black Hornetsi iz Jagodine.

Proteklog vikenda odigrana su dva velika derbija u uzrasnoj kategoriji do 19 godina. Vukovi su ubedljivo pobedili svoje velike rivale iz Kragujevca, Wild Boarse, sa 32 : 0, te se tako prvi put posle 10 godina izborili za svoje drugo juniorsko finale. Podsetimo, poslednji put igrali su 2008. godine, kada su i osvojili prvi šampionski tron.

Nikola Treskanica, Tiodor Grujović, Aleksandar Mlađen i Dimitrije Obradinović i u ovom meču bili su nosioci igre u napadu mladih Vukova, a sigurnu igru obezbedila je i ovaj put odlična odbrana koja je u čak četiri meča ove sezone ostavila protivnike bez prilike da poentiraju — dozvolila je samo 22 poena Black Hornetsima s kojima će se sada ponovo suočiti u najvažnijoj utakmici.

6 : 0 — pas 33 yd, Treskanica za Grujovića
12 : 0 — trčanje 8 yd, Mlađen
20 : 0 — trčanje 21 yd, Treskanica; TPC pasom, Obradinović za Grujovića
26 : 0 — pas 27 yd, Obradinović za Bućana
32 : 0 — trčanje 2 yd, Obradinović

U drugom polufinalnom susretu aktuelni prvaci Srbije Black Hornetsi ponovo su bili bolji od Meridian Indiansa. Kao i pre godinu dana, ni ova utakmica nije obilovala poenima. Samo dva tačdauna, uz dve uspešne konverzije, bili su dovoljni da se Stršljeni vrate iz Inđije s velikim ulogom i šansom da brane titulu osvojenu prošle godine, dok su Inđijci platili ceh velikoj pauzi (Pastuvi su im predali četvrtfinalni duel) i ozbiljnijem pristupu.

— Inđija nam je dobro poznat protivnik i gostovanje kod njih zna da bude vrlo nezgodno. Igrali smo konzervativno i disciplinovano i na taj način došli do željenog cilja. Limitirali smo prostor za sopstvene greške, a istovremeno smo eksploatisali svaku grešku protivnika. Ponosan na svoje igrače. Željno iščekujem finale protiv beogradskih Vukova i odbranu titule prvaka države — izjavio je posle utakmice Andreja Živković, trener šampionske ekipe iz Jagodine.

Rezultat

0 : 8 — trčanje 2 yd, Protić; TPC trčanjem, Protić
0 : 16 — trčanje 3 yd, Milenković; TPC trčanjem, Milenković

Finale Juniorske lige Srbije igraće se 24. ili 25. novembra. UO SAAF odlučiće o domaćinstvu na osnovu ponude zainteresovanih ekipa.

Preglede oba polufinalna susreta pogledajte u videu koji je svojom kamerom zabeležio Dragan Zabunović.