Mali Pirati novi šampioni Fleg lige petlića (U12)

1176

Članovi zemunskog kluba Pirates, deca uzrasta do 12 godina, osvojili su drugu po redu Fleg ligu Srbije u konkurenciji petlića.

Mali Pirati su izvojevali trofej šampiona nakon vrlo uzbudljive završnice, posle koje su sva tri tima imala identičan učinak — po tri pobede i po tri poraza, pa je o konačnom plasmanu odlučivala razlika u broju postignutih i primljenih poena.

Srebrne medalje dobili su Orlići s Novog Beograda koji su na završnom, finalnom turniru napravili najveći pomak. Ostvarili su dve pobede i tako nadoknadili rezultatski zaostatak koji su imali do finala.

Treće mesto pripalo je prošlogodišnjim šampionima iz Kraljeva, ekipi Royal Crowns.

Evo i pregleda svih postignutih rezultata na trećem, finalnom turniru, koji se održao 3. novembra u Zemunu na terenu OŠ „Sutjeska“, u organizaciji Sportex Orlova.

Sportex Orlovi — Royal Crowns 27 : 7
Pirates — Royal Crowns 42 : 14
Sportex Orlovi — Pirates 46 : 46 (posle produžetka 47 : 46)

Druga sezona fleg lige za decu uzrasta do 12 godina startovala je u Kraljevu 7. oktobra, a kako je predviđeno propozicijama takmičenja, odigrana su tri turnira. Za takmičenje se prijavilo četiri ekipe, ali su Wild Boarsi naknadno povukli svoje učešće, pa je u konkurenciji ostalo tri tima.

Pravo nastupa imala su deca rođena 2006, 2007. i 2008. godine, a izuzetno i 2009, 2010. i 2011. godište uz posebnu dozvolu lekara sportske medicine.