Sportex Orlovi U11 na velikom međunarodnom turniru u Beču

1326

Ekipa Sportex Orlovi uzrasta do 11 godina (U11) učestvovaće na velikom međunarodnom fleg fudbal turniru u Beču — Junior Hallowi(e)n Bowl — koji se održava 13. i 14. oktobra.

To je prvo internacionalno učešće jednog tima iz Srbije u najmlađoj uzrasnoj kategoriji, kada je reč o beskontaknoj verziji američkog fudbala.

„Orlići“ će u pratnji trenera Alekse Denovića i Alekse Miškovića, te vlasnika kluba Radeta Rakočevića, braniti boje Srbije na takmičenju na kojem učestvuje više od 40 klubova u različitim uzrasnim kategorijama. Klub s Novog Beograda je jedini iz naše zemlje, čime su domaćini i organizatori ovog velikog i tradicionalnog takmičenja ukazali veliku čast srpskom američkom fudbalu.

Ekipu Orlova čini 17 talenata i mladih nada ovog sporta: Kosta i Mila Dapčević, Marija Mikavica, Miloš Filipović, Dušan Dodig, Uroš Bulatović, Milan Manić, Strahinja Brozović, Aleksandar Cvetković, Andrej Rakočević, Nikola Purešević, Marko Đukić, Vukan i Janko Vukosavljević, i Damjan, Kozma i Adam Đelić.

Junior Hallowi(e)n Bowl se održava treći put, i to pod pokroviteljstvom nacionalnog saveza Austrije. Tokom dva dana odigraće se ukupno 131 utakmica na četiri terena, i to u kategorijama U11, U13 i U15.

Novobeogradski „Orlići“ već u subotu 13. oktobra izlaze na megdan protivnicima iz ekipa Angels, Badgers, FlagKids i Indians. Ti mečevi su u 10, 11.30, 14.30 i 16 časova.

Srpska asocijacija američkog fudbala želi svu sreću Orlovima uz uverenje da će nas predstaviti na najbolji mogući način pred ekipama iz drugih evropskih zemalja.