Juniori, 2. kolo: Domaćini bez milosti

2003

Drugo kolo i drugi vikend Juniorske lige Srbije obeležile su ubedljive pobede ekipa koje su igrale pred svojom publikom. Panteri i Indijansi ubeležili su prve poene, do su Stršljeni i Vukovi još jednom svoju end-zonu ostavili netaknutu.

U nastavku je detaljniji pregled postignutih rezultata.

Grupa SEVER

Sve četiri ekipe severne divizije ovog vikenda odigrale su svoje prve mečeve u novoj juniorskoj sezoni. Posle odloženog 1. kola, drugi takmičarski vikend bio je rezervisan da pokažu čime sve raspolažu ove jeseni i na šta pretenduju.

Sudeći po postignutim rezultatima i prikazanoj igri, aktuelni vicepravci Srbije, ekipa iz Inđije, i ove će sezone pretendovati na vrh, dok su Panteri povratničkom pobedom stavili do znanja da prethodnu godinu nisu „izgubili“ te da protivnici treba da ozbiljno računaju na njih.

Pobedili su kombinovani tim Plavih zmajeva i Pirata (Pirate Dragons) sa 28 : 6, dok su Meridian Indijansi na terenu SC Leje bili bolji od Vajld dogsa sa 45 : 6.

Rezultat

Team1234FT
Pančevo Panthers0166628
Pirate Dragons00066

8 : 0 — TD Patrić; PAT Vučić
16 : 0 — TD Brankov; PAT Radević
22 : 0 — TD S. Brankov; PAT neuspešan
22 : 6 — TD Holik; PAT neuspešan
28 : 6 — TD Patrić; PAT neuspešan

Rezultat

Team1234FT
Inđija Indians21612645
Novi Sad Wild Dogs00606

7 : 0 — pas 16 yd, Živanović za Katića; PAT Žurkić
14 : 0 — pas XX yd, Živanović za Ničetina; PAT Žurkić
21 : 0 — trčanje 14 yd, Bogdanović; PAT Žurkić
27 : 0 — trčanje 4 yd, Živanović; PAT neuspešan
27 : 6 — vraćanje fambla 38 yd, Popara
29 : 6 — izblokiran PAT, vraćen za TD, Kranjčec
37 : 6 — pas 33 yd, Živanović za Bogdanovića; TPC trčanjem, Žurkić
39 : 6 — sejfti, Žurkić
45 : 6 — pas 14 yd, Babić za Andonovića; PAT neuspešan

Grupa JUG

Momcima iz južne grupe bio je ovo drugi takmičarski vikend, u kojem su aktuelni šampioni Srbije iz Jagodine slavili ubedljivu pobedu nad gostima iz Kragujevca. To je drugi uzastopan trijumf mladih Stršljena u kojem su svoje suparnike ostavili bez poena.

Iako su pre samo sedam dana pobedili Pastuve, trener Andreja Živković nije bio zadovoljan prikazanom igrom. Ipak, kako sada kaže, veći deo grešaka je u kratkom periodu ispravljene.

— Sve greške koje smo pravili prethodnog vikenda su nam dosta značile, iz prostog razloga što smo znali na čemu treba raditi. Kratka nedelja, malo prostora za rad, ali smo ipak uspeli da dobar deo njih otklonimo — izjavio je mladi Živković, koji je i ovaj meč ocenio kao dosta oscilirajući.

— Utakmicu smo započeli sjajno. Prva četvrtina je bila pokazatelj da smo s razlogom aktuelni šampioni države. Međutim, u nastavku utakmice je ponovo dolazilo do određenih grešaka u svim segmentima igre. Velika je privilegija što sebi možemo da dopustimo toliko propusta, a da iz ovakvog duela izađemo kao ubedljivi pobednici — smatra trener Stršljena te dodaje da je siguran da će njegova ekipa iz utakmice u utakmicu biti još efikasnija i da će više nego spremna dočekati plej-of.

Živković je na kraju dodao da protivnički tim poseduje ogroman potencijal i da je ubeđen da će ta ekipa iznedriti dosta kvalitetnih pojedinaca u narednim godinama.

— Njima bih poželeo svu sreću u nastavku sezone, a mi se okrećemo narednom protivniku — zaključio je trener Jagodinaca Andreja Živković.

Rezultat

8 : 0 — trčanje 10 yd, Nebojša Protić; TPC Aleksandar Milenković
14 : 0 — trčanje 8 yd, Ivan Pantić; TPC neuspešan
22 : 0 — pas 40 yd, Dejan Srećković za Milenkovića; TPC Protić
24 : 0 — sejfti, Protić
32 : 0 — trčanje 10 yd, Milenković; TPC Pantić
40 : 0 — pas 10 yd, Srećković za Strahinju Jevremovića; TPC Protić

Drugi susret grupe Jug odigran je u Beogradu umesto u Požarevcu. Vukovi i Pastuvi zamenili su domaćinstva, tako da su Beograđani u prvom susretu na domaćem terenu počastili svoje navijače još jednom ubedljivom pobedom.

Njihovi vršnjaci nisu imali adekvatan odgovor za, u ovom susretu, odličnog trkača Aleksandra Mlađena, koji je postigao tri tačdauna za svoj tim, ali ni za Nikolu Treskanicu koji je poentirao i iz napada i iz odbrane.

7 : 0 — trčanje 42, Treskanica; PAT Obradinović
13 : 0 — pas 32 yd, Bojić za Bućana; PAT neuspešan
21 : 0 — vraćanje intersepcije 20 yd, Treskanica; TPC pasom, Bojić za Drču
27 : 0 — trčanje 32 yd, Mlađen; PAT neuspešan
35 : 0 — trčanje 13 yd, Mlađen; TPC trčanjem, Miljatović
37 : 0 — sejfti
44 : 0 — trčanje 2 yd, Mlađen; PAT Obradinović

Poslednje, 3. kolo, ligaškog dela prvenstva igraće se kroz dve sedmice, a parovi su:

Pirate Dragons — Meridian Indians
Wild Dogs — Panthers
SBB Vukovi — Black Hornets
Wild Boars — Pastuvi