Juniori, 2. kolo: „Severnjaci“ prvi put na terenu, Jagodina i Požarevac domaćini na jugu

747

Drugo kolo Juniorske lige Srbije igra se 6. i 7. oktobra, a zanimljivo je će i timovi svrstani u grupu Sever konačno istrčati na teren te pokazati svoju spremu i domete.

Nakon što su mečevi 1. kola u grupi Sever odloženi proteklog vikenda, Indijansi, Vajld dogsi, Panteri i Pajrat dragonsi dočekali su „svojih pet minuta“. Takmičenje u novoj sezoni praktično započinju od 2. kola, dok će utakmice prvog biti naknadno odigrane.

Ekipa iz Pančeva će biti domaćin kombinovaj ekipi Plavih zmajeva i Pirata koji nastupaju zajedno pod imenom Pirate Dragons. Panteri se vraćaju u juniorski rang posle prošlogodišnje pauze, Pirate Dragonsi izvesno žele da naprave korak ili dva više, u odnosu na prošlu sezonu.

Prošlogodišnji finalisti i vicešampioni Srbije iz Inđije dočekuju u svom gradu komšije iz Novog Sada. Reč je o dva tima koja su u prošlosti neretko bili „ispomoć“ jedan drugom — igrači su igrali i za jedan i za drugi tim, te u tom smislu, velikih tajni nema, ali će svakako biti neizvesno pratiti na čiju će stranu sada tas prevagnuti.

Utakmica u Pančevu igra se u subotu 6. oktobra od 14 časova na terenu FK Mladost u Vojlovici, dok će Indijansi svoje suparnike ugostiti na terenu SC Leje u nedelju 7. oktobra od 16 sati.

Kada je reč o grupi Jug, aktuelni prvaci Black Hornetsi drugi vikend zaredom igraju kod kuće. Nakon što su u uvodnom duelu ostavili „na nuli“ goste iz Požarevca, sada igraju protiv dobro znanih rivala, Divljih veprova iz Kragujevca, koji su u prošlom susretu takođe ostali bez poena. Poraženi su od SBB Vukova kojima predstoji put u Požarevac.

Meč između Jagodine i Kragujevca zakazan je za 7. oktobar na terenu FK Trnava od 13 h, a Pastuvi će s vršnjacima iz Vukova igrati od 15 sati na terenu KBRK na Adi.