Fleg liga za decu do 12 godina od 7. oktobra

718

Fleg liga Srbije petlića (U12) igraće se i ove jeseni. Najmlađi polaznici američkog fudbala i najmlađe zvanično takmičenje u okviru Srpske asocijacije američkog fudbala počinje predstojećeg vikenda.

Druga sezona fleg lige za decu uzrasta do 12 godina startovaće u Kraljevu 7. oktobra, gde će biti odigran prvi od tri turnira, koliko je predviđeno propozicijama takmičenja. Domaćin je klub Royal Crowns, branilac titule u ovoj kategoriji, a pored njega, nastupiće i vršnjaci iz Kragujevca — Wild Boars, Zemuna — Pirates, i Novog Beograda — Orlovi Sportex.

Na turnirima će svaki klub igrati sa svakim jednokružno, bilo kao domaćin, bilo kao gostujući tim. Bodovi se kumuliraju, a nakon odigrana sva tri turnira, pobednik prvenstva biće onaj tim koji bude prvi na tabeli, s najviše prikupljenih bodova.

Kada je reč o pravilime igre u ovoj uzrasnoj kategoriji, igraće se dva puta po 20 minuta, bez zaustavljanja vremena tokom igre, osim u poslednjem minutu prvog i u poslednjem minutu drugog poluvremena. Pravo nastupa imaju deca rođena 2006, 2007. i 2008. godine, a izuzetno i 2009, 2010. i 2011. godište uz posebnu dozvolu lekara sportske medicine.

Prvi od tri turnira igraće se u nedelju 7. oktobra. Baš kao i prošle godine u ovo vreme, Kraljevske krune će biti domaćini na svom Atletskom stadionu od 14.00 časova.

Više detalja o propozicijama i rasporedu takmičenja u Fleg ligi Srbije petlića (U12) pročitajte na sledećim stranicama: