Juniori, 1. kolo: U Jagodini i Kragujevcu počinje borba za Trofej „Veljka Makojevića“

846
Foto: Igor Lazarević

Utakmicama u Jagodini i Kragujevcu predstojećeg vikenda startuje 11. sezona Juniorske lige Srbije (U19).

Ove godine će se za Trofej „Veljka Makojevića“ takmičiti osam timova, podeljenih regionalno u dve grupe: Sever i Jug. Prvi mečevi na programu su 29. i 30. septembra, a snage će odmeriti ekipe u grupi Jug.

Branioci titule Black Hornetsi iz Jagodine na terenu FK Ribare dočekuju vršnjake iz Požarevca, za koje domaćini navode da su respektabilna ekipa koja u svojim redovima ima nekoliko iskusnih i ozbiljnih seniorskih igrača. Bogdan Pavlović, pomoćni trener juniorskog tima iz Jagodine, podseća da odbranu trofeja započinju protiv istog tima kao i prošle godine, navodeći da to neće biti lako.

— Kada je naš tim u pitanju, udarna pesnica iz prošle sezone bili su nam momci rođeni 1999. godine, tako da su oni ove sezone izlazna generacija, a moglo bi se reći i na vrhuncu omladinske forme. Neće biti lako, ali nadamo se da imamo kapacitet da šampionski naslov ostane u našoj Jagodini — izjavio je Bogdan Pavlović.

Dve utakmice grupe Sever, u Inđiji i Novom Sadu, odložene su, a novi datum i vreme biće naknadno objavljeni.

U Kragujevcu će svoj prvi dule imati Wild Boarsi i SBB Vukovi, ekipe koje nemaju mnogo šta da skrivaju jedna pred drugom, ali će neizvesnost i tradicionalno rivalstvo nesumnjivo osigurati zanimljiv i kvalitetan meč.

Prvi će na teren Black Hornetsi i Pastuvi, u subotu 29. septembra. Njihov meč igra se na terenu FK Ribare u istoimenom naselju nadomak Jagodine, a počinje u 17 časova.

Divlji veprovi suparnike iz Beograda dočekuju na drugom pomoćnom terenu Stadiona „Čika Dača“, u nedelju 30. septembra. Kik-of je u 13 sati.