Balkan Bowl IV od 14. do 16. septembra

1437
Balkan Bowl

Četvrto po redu prvenstvo Balkana u američkom fudbalu održaće se od 14. do 16. septembra u Sombru.

Treći godinu zaredom Grad Sombor će ugostiti neke od najboljih igrača i reprezentacija u regionu koji će se ove godine nadmetati u seniorskoj kategoriji beskontaktne verzije fudbala — u fleg fudbalu.

Na takmičenju koje će se organizovati na Gradskom stadionu u Somboru svoje nacionalne selekcije, pored Srbije, imaće „stari znanci“ Slovenija, Hrvatska, a prvi put će učestvovati i reprezentacija Bugarske. Kao i u prethodnim izdanjima, i Savez američkog fudbala Vojvodine (SAFV) imaće svoj tim u konkurenciji seniorskog flega.

Organizatori Balkan Bowla IV su i ove godine Srpska asocijacija američkog fudbala i Savez američkog fudbala Vojvodine, a veliku podršku u organizaciji i ove godine su dali uprava Grada Sombora, lokalni klub američkog fudbala Celtis, preduzeće „Sportex“ i američka dobrotvorna organizacija His PRINT Ministries.

Kako je ranije istaknuto, osim takmičarskog dela, prvenstvo Balkana u američkog fudbalu ima za cilj i okupljanje nacionalnih saveza sa kojima bi se razgovaralo o dosadašnjim koracima u procesu formiranja Balkanske federacije američkog fudbala. Namera je i da se održi sastanak sa američkom dobrotvornom organizacijom HiS PRINT Ministries o mogućnostima nove saradnje sa svim savezima u regionu, s obzirom na to da je u proteklom period SAAF imao nekoliko uspešnih realizacija u pogledu donacije opreme za američki fudbal.