Inđijci i Obrenovčanke osvojili Otvoreno prvenstvo Beograda u fleg fudbalu

1658

Muška selekcija Meridian Indiansa i ženski tim Hawksa iz Obrenovca osvojili su Otvoreno prvenstvo Beograda u fleg fudbalu za igrače do 20 godina koje se u nedelju 2.septembra održalo na Adi Ciganliji.

Drugu godinu zaredom Savez američkog fudbala Beograda organizovao je letnje takmičenje u fleg fudbalu na kojem je učestvovalo 10 timova. U ženskoj konkurenciji takmičile su se ekipe iz Pančeva, Obrenovca i Beograda (Vučice), dok su se u muškoj konkurenciji našli Beograd SBB Vukovi (dve ekipe), Pančevo Panthers, Obrenovac Hawks, Zemun Pirates, Beograd Blue Dragons, Jagodina Black Hornets i Inđija Meridian Indians.

Titulu najboljeg ženskog sastava suvereno je ponela obrenovačka ekipa koja je pobedila rivalke iz Pančeva 41 : 6, a onda i beogradske Vučice 27 : 0. Drugo mesto pripalo je ekipu iz Pančeva koja je bila poblja od Vučica 14 : 0.

Za najbolju igračicu turnira proglašena je Milena Nikolić iz pobedničkog tima Obrenovac Hawks.

U muškoj konkurenciji Indiansi iz Inđije su odbranili trofej osvojen prošle godine na zemunskom Lidu, pošto su u finalnom meču bili bolji od muškog obrenovačkog tima 32 : 6. Treće mesto zauzela je ekipa Zemun Pirata pobedom nad drugim timom SBB Vukova 20 : 14.

Za najboljeg igrača u muškoj konkurenciji proglašen je Stefan Borković iz pobedničke ekipe.

Konačan plasman u muškoj konkurenciji, nakon svih odigranih utakmica, izgleda ovako:

  1. Inđija Meridian Indians
  2. Obrenovac Hawks
  3. Zemun Pirates
  4. Beograd SBB Vukovi 2
  5. Beograd Blue Dragons
  6. Beograd SBB Vukovi 1
  7. Jagodina Black Hornets
  8. Pančevo Panthers