Serbian Bowl XIV pripada Wild Boarsima i SBB Vukovima

2123
Foto: Igor Lazarević

Dva najtrofejnija srpska tima, Wild Boarsi i SBB Vukovi, igraće u finalu SPORT KLUB Prve lige Srbije 2018, popularnom Serbian Bowlu, nakon što su u polufinalnim duelima savladali svoje rivale iz Beograda i Inđije.

Veprovi i Vukovi će tako posle dve godine ponovo biti u okršaju za prvaka Srbije, ovog puta u Kragujevcu, gde će domaćini, koji su i aktuelni prvaci, pokušati da odbrane trofej. Ne računajući „spornu“ 2005. godinu, kada se prvenstvo igralo po kup sistemu, i za jedne i za druge biće to 13. nastup u finalu u kojem će pokušati da osvoje osmi naslov šampiona Srbije.

SBB Vukovi vs Meridian Indians

SBB Vukovi su u polufinalu ubedljivo i lako pobedili ekipu iz Inđije, Meridian Indians, sa 49 : 7. Za takav trijumf im je praktično trebalo osam minuta u prvoj četvrtini, u kojoj su postigli čak četiri tačdauna. Napad Indiansa bio je vrlo loš, a odbrana, koja je bila stub tima čitave sezone, popustila je u odlučnom trenutku. Kvoterbek Vukova Kari Verčer lako je pasom pronalazio svoje hvatače, dok je sjajni Mihailo Josović bio nezaustavljiv u osvajanju jardi trčanjem. Koliko su Vukovi bili ekspresni, govori i podatak da su gosti iz Inđije uspeli da im u meču osujete samo jedan drajv.

Posle prilično dinamičnog prvog poluvremena, usledilo je drugo koje je bilo obojeno brojnim kaznama i prekidima, što je oborilo dinamiku igre. Ipak, u pojedinim momentima Indiansi su imali dobrih poteza, pa je iz jednog takvog postignut jedini njihov tačdaun u meču.

Kretanje rezultata i poenteri na utakmici izgledaju ovako:

Rezultat

Team1234FT
SBB Beograd Vukovi2877749
Inđija Indians00707

7 : 0 — pas 9 yd, Kari Verčer za Ognjena Vitorovića; PAT Željko Stegnjaja
14 : 0 — trčanje 26 yd, Verčer; PAT Stegnjaja
21 : 0 — trčanje 75 yd, Kori Batler; PAT Stegnjaja
28 : 0 — pas 20 yd, Verčer za Ivana Nedeljkovića; PAT Stegnjaja
35 : 0 — pas 9 yd, Verčer za Batlera; PAT Stegnjaja
35 : 7 — pas 42 yd, Bler Blek za Stefana Borkovića; PAT Stegnjaja
42 : 7 — pas 8 yd, Verčer za Nedeljkovića; PAT Stegnjaja
49 : 7 — pas 10 yd, Verčer za Nikolu Simovića; PAT Stegnjaja

Wild Boars vs Blue Dragons

Nešto uzbudljivija utakmica odigrana je u Kragujevcu, gde su Wild Boarsi drugi put ove sezone nadigrali Blue Dragonse i izborili se za treće uzastopno finale. Iako su domaćini slavili sigurnom pobedom 49 : 14, sve do poluvremena rivali su bili izjednačeni, a jedan posed lopte delio je Blue Dragonse od potencijalnog preokreta. Međutim, Veprovi su posle odmora ispravili greške načinjene u prve dve četvrtine, pa su bez većih problema priveli susret kraju.

I ovog puta je kvoterbek Dalton Oliver vodio svoj tim — bacio je četiri pasa za tačdaun, jednom istrčao u end-zonu, a na isti način poentirali su i trkači Džošua Kezada i Mihailo Novaković. U dresu Plavih zmajeva oba pas-tačdauna postigao je tandem Džrodž Boven — Alen Ramzi.

Rezultat

7 : 0 — pas 3 yd, Dalton Oliver za Filipa Nedeljkovića; PAT Petar Goić
7 : 6 — pas 28 yd, Džoržd Boven za Alena Ramzija; TPC neuspešan
14 : 6 — pas 15 yd, Oliver za Nedeljkovića; PAT Goić
14 : 14 — pas 59 yd, Boven za Ramzija; TPC trčanjem, Ivan Pleva
21 : 14 — trčanje 25 yd, Džošua Kezada; PAT Goić
28 : 14 — trčanje 9 yd, Oliver; PAT Goić
35 : 14 — pas 9 yd, Oliver za Stepovića; PAT Goić
42 : 14 — pas 8 yd, Oliver za Nedeljkovića; PAT Goić
49 : 14 — trčanje 1 yd, Mihailo Novaković; PAT Goić

Četrnaesti po redu Serbian Bowl igraće se već narednog vikenda. Datum, vreme i lokacija biće naknadno objavljeni.