Prva liga, polufinale: Divlji veprovi i Plavi zmajevi u okršaju za Serbian Bowl

669
Foto: Igor Lazarević

Iako su takmičenje u ligi okončali na 5. mestu, posle pobede nad Black Hornetsima u doigravanju za polufinale, Blue Dragonsi putuju u Kragujevac na megdan neporaženim Wild Boarsima.

Biće to treći susret dve ekipe u poslednjih godinu dana, ali po svoj prilici i najvažniji — ulog je finale, koje bi za Blue Dragonse bio izvanredan rezultat nakon prilično klimave sezone, dok bi za Wild Boarse značilo priliku za odbranu trofeja osvojenog u poslednje dve godine.

Divlji veprovi su do sada bili uglavnom uspešniji od Plavih zmajeva, a tako je bilo i poslednji put, pre nepuna dva meseca, u 4. kolu SPORT KLUB Prve lige Srbije. Kragujevčanima se nema mnogo šta zamerati — odigrali su ujednačeno čitavu sezonu, ostvarili maksimalan učinak, dali preko 300 poena protivnicima, napadačkoj postavi predvođenoj sjajnim kvoterbekom Daltonom Oliverom malo ko može da parira, dok je odbrana druga po uspešnosti, nakon inđijske.

Zmajevi za sobom vuku prilično oscilirajuću igru — nakon neočekivano lošeg starta, dogodile su se kadrovske i igračke promene u klubu, i od tada je sve krenulo uzlaznom putanjom. Uspon forme ogleda se i u tri pobede od poslednjeg susreta s Boarsima, od kojih je poslednja ostvarena u Jagodini, protiv ekipe od koje su izgubili na startu prvenstva.

Defanzivni bek svetloplavog tima Dušan Ćurčić smatra da on i njegovi saigrači moraju da daju svoj apsolutni maksimum, ako misle da pariraju šampionima.

— Ponovo putujemo u Kragujevac na meč, samo što ovoga puta nema mesta za grešku. Prethodni smo dobro otvorili, ali onda smo se nekako predali, pali pod uticaj loše atmosfere. Stvarno verujem da smo mogli mnogo bolje, ali evo, sada smo dobili tu priliku. Trudićemo se da pružimo dobru partiju, iako imamo kadrovskih problema — izjavio je Ćurčić, dodavši da Veprovi igraju fenomenalan fudbal te da će biti vrlo zahtevan izazov zaustaviti hvatača Stepovića, tajt-enda Đurića i trkača Kezadu.

— Ta tri momka odigrali su odličnu sezonu i bili su uzdanica Kragujevčana i za Daltona najpouzdanije rešenje u napadu. Napad će morati da bude fokusiran na jaku defanzivnu liniju i truditi se da Bovenu pruži dovoljno vremena za organizaciju napada — ocenio je Ćurčić.

Njegov saigrač Petar Radović potvrdio je su Kezada i Stepović najveća pretnja.

— Oni su u prvom meču bili igrači koji su nam pravili najviše problema. Daleko od toga da ne treba obratiti pažnju i na druge igrače poput Đurića, Almašija i Daltona u napadu, pa Novakovića, Šćekića, Mirkovića i Petrovića u odbrani. Biće ovo vrlo zahtevna utakmica za nas, pogotovo nakon teškog meča u Jagodini.

S druge strane, Ivan Radojičić, defanzivni bek Veprova i dugogodišnji reprezentativac, osvrnuo se i na emotivni naboj koji izaziva susret ova dva tima, za koji smatra da će se i ovaj put manifestovati.

— Krajnji rezultat prethodne utakmice možda nije baš najbolje oslikao pojedine trenutke u kojima smo imali poteškoće sa napadom Zmajeva. Forma Zmajeva ide uzlaznom putanjom što dokazuje njihova pobeda protiv sjajne ekipe iz Jagodine i nema sumnje da će ovaj duel biti sudar totalno dva različita tima u odnosu na utakmicu ligaškog dela takmičenja. Znam koliki je motiv Zmajeva da se ponovo nađu u finalu, ali mislim da je moja ekipa spremna da opravda ulogu favorita. Svakako, očekuje se utakmica puna atraktivnih poteza, pa bih iskoristio ovu priliku da pozovem Kragujevčane da nas podrže u subotu — konstatovao je Radojičić.

Domaćin ovog polufinalnog susreta biće Kragujevac i Wild Boarsi. Utakmica se igra u subotu 30. juna od 17 sati, na pomoćnom terenu Stadiona „Čika Dača“.