Prva liga, wildcard: Plavi zmajevi i Indiansi u polufinalu

2493
Foto: Marko Garić

Meridian Indiansi i Blue Dragonsi izborili su se za mesto među četiri najbolje prvoligaške ekipe, pošto su u vajldkard rundi plej-ofa SPORT KLUB Prve lige Srbije pobedili protivnike iz Kikinde i Jagodine.

Na utakmici odigranoj u Inđiji, Indiansi su bez većih problema i drugi put u sezoni, trijumfovali nad vidno umornim Mamutima sa 49 : 0. Za Kikinđane, koji su u Inđiju došli s kratkim rosterom, i opstanak u prvoligaškom društvu ispunjenje je cilja zacrtanog pre početka sezone, te je u okolnostima u kojima su uopšte i postali deo provligaškog društva učešće u vajldkard rundi veliko iskustvo.

Indiansi su već na poluvremenu imali na svom kontu 42 poena, a nakon što je glavni sudija dao znak za kraj treće četvrtine, meč je prekinut na inicijativu Mamuta, zbog čega je i označen kraj pri rezultatu 49 : 0. To će biti i konačan rezultat meča jer je odigrano 75% utakmice.

Rezultat

6 : 0 — pas 10 yd, Bler Blek za Stefana Borkovića; PAT neuspešan
13 : 00 — pas 20 yd, Blek za S. Borkovića; PAT Darko Klasan
20 : 0 — vraćanje intersepcije 23 yd, Robert Džejms Rosario; PAT Klasan
27 : 0 — trčanje 73 yd, Đurić; PAT Klasan
35 : 0 — pas 38 yd, Blek za Žurkića; TPC pasom, S. Borković za Gorana Zeca
42 : 0 — pas 33 yd, Blek za Hemuna; PAT Klasan
49 : 0 — pas 64 yd, Blek za Bartelsa; PAT Klasan

Ipak, mnogo neizvesniji i zanimljivi meč odigran je u naselju Ribare pored Jagodine, gde su Black Hornetsi drugi put ove sezone bili domaćini Blue Dragonsima. Ipak, za razliku od prvog susreta, Zmajevi su sada bili uspešniji, revanširajući se za poraz u 2. kolu, i to u pravom trenutku — pobedili su Stršljene tesno, 36 : 34, za prolaz u polufinale.

Rezultatska klackalica trajala je bukvalno tokom celog susreta. Uglavnom su se smenjivali poeni postignuti pasom na strani Jagodine i trčanjem u redovima Zmajeva, a glavni akteri bili su kvoterbek Stršljena Ostin Staps te trkač Blue Dragonsa Ivan Pleva, obojica sa po tri tačdauna pasom, odn. trčanjem.

Ipak, da to nije jedino „oružje“ timova, pokazali su i defanzivni bek i trener Jagodinaca Andrej Živković koji se dva puta našao u end-zoni protivnika trčanjem, dok je QB Beograđana Džordž Boven dva puta povezao sa end-zonom hvatače Čkonjevića i Mitrovića.

Rezultat

6 : 0 — trčanje 70 yd, Živković; PAT neuspešan
6 : 8 — pas 10 yd, Boven za Čkonjevića; TPC trčanjem, Pleva
12 : 8 — pas 65 yd, Staps za Pavlovića; TPC neuspešan
12 : 16 — pas 30 yd, Boven za Mitrovića; TPC trčanjem, Grubić
20 : 16 — pas 10 yd, Staps za Andradea; TPC trčanjem, Retlif
20 : 22 — trčanje 2 yd, Pleva; TPC neuspešan
20 : 30 — trčanje 30 yd, Pleva; TPC trčanjem, Mitrović
26 : 30 — pas 50 yd, Staps za Retlifa; TPC neuspešan
26 : 36 — trčanje 5 yd, Pleva; TPC neuspešan
34 : 36 — trčanje 8 yd, Živković; TPC trčanjem, Retlif

Jedan od najkorisnijih igrača Blue Dragonsa Ivan Pleva izjavio je da je meč opravdao epitet favorita te čestitao protivniku na sjajnoj sezoni.

— Viđeno je pregršt lepih poteza sa obe strane lopte. Odigrali smo disciplinovano, kako u odbrani, tako i u napadu, i na kraju smo zasluženo slavili. Čestitam ekipu Jagodine na fer-pleju i odličnoj sezoni.

Bogdan Pavlović, jedan od najperspektivnih mladih igrača u Srbiji i hvatač u ekipi iz Jagodine, ocenio je da je njegov tim poraz platio greškama i pogrešnim odlukama.

— Moglo je biti i bolje. Čestitke protivniku, bili su stabilniji i odlučniji. Mi ćemo da treniramo više, pa sledeće godine napadamo vrh. Hvala svima na podršci ove godine, ovo je velika škola za nas — poručio je na kraju mladi Pavlović.

Nakon odigranih vajldkard mečeva, poznati su parovi polufinala SPORT KLUB Prve lige Srbije. SBB Vukovi će igrati protiv Meridian Indiansa u Beogradu, a aktuelni šampioni Wild Boarsi braniće prošlogodišnje finale u duelu sa Blue Dragonsima.

Te utakmice igraće se već narednog vikenda.