Prva liga, wildcard: Indiansi domaćini Mamutima, Zmajevi hoće revanš u Jagodini

1160

Utakmicama vajldkard runde predstojećeg vikenda startuje najuzbudljiviji deo prvenstva — prvoligaški plej-of, u kojem će ove sezone igrati prvih šest timova na tabeli regularnog dela sezone.

Aktuelni šampioni Wild Boarsi i prošlogodišnji polufinalisti SBB Vukovi prvi deo šampionata okončali su na 1. i 2. mestu, i stoga će, prema propozicijama takmičenja, čekati pobednike „džoker“ duela koje igraju klubovi plasirani od 3. do 6. mesta. Podsetimo, Meridian Indiansi su treći, Black Hornetski četvrti, na petom mestu našli su se Blue Dragonsi dok su Mamuti kao šestoplasirani zatvorili krug učesnika plej-ofa.

Pravila nalažu da su duelisti trećeplasirani i šestoplasirani tim, odn. četvrtoplasirani i petoplasirani. Tako će Indiansi u Inđiji ugostiti Mamute, dok će Stršljeni biti domaćini Plavim zmajevima u borbi za polufinale.

Obe utakmice igraju se u nedelju 24. juna, a prvi će na teren istrčati Inđijci i Kikinđani. Dve ekipe odlično se poznaju i odigrali su istoriji dosta susreta u kojima su bordo-beli bili dominantniji tim. Tako je bilo i ove sezone, kada su Indiansi slavili u Kikindi u okviru 2. kola sa 40 : 6.

Milan Jeftić, tajt-end inđijske ekipe, veruje da će Kikinda sada izgledati sasvim drugačije nego u ligaškom delu prvenstva, kada se nije baš proslavila.

— U vajldkard utakmicu ulazimo posle fizički teške utakmice sa Legionarima, ali uz nedelju dana pauze uspeli smo da zalečimo sve povrede i da odradimo kvalitetne pripreme za predstojećeg protivnika koji nam je svima dobro poznat. Sve u svemu, očekivanja za predstojuću utakmicu su pune tribine i puno poena, a Indiansi će se potruditi da publika uživa — najavio je Jeftić.

Njihov predvodnik napada Bler Blek istakao je da je motiv izuzetno jak jer je se ceo smisao fudbala i čitave sezone stavlja u plej-of.

— Još tri pobede i to je to! — kazao je kvoterbek Indiansa.

I dok se fudbalskim poznavaocima ishod ovog susreta možda čini izvesnim, nešto više uzbuđenja očekuje se u naselju Ribare, nadomak Jagodine, gde će Black Hornetsi drugi put ove godine ugostiti Blue Dragonse. Na samom takmičenja novopečeni prvoligaš je na opšte iznenađenje savladao iskusne Zmajeve sa 20 : 0, što im je bio vetar u leđa za više nego uspešnu sezonu.

— Veliki posao smo obavili u proteklih godinu dana. Ono što je sigurno, to je da od ovoga može samo bolje. Puno toga smo naučili, tako da znamo šta treba unaprediti u narednom periodu. Protiv Vukova i Veprova smo pružili odlične partije, protiv Indiansa smo fizički posrnuli, ali mnogo jači smo izašli nakon svake utakmice — izjavio je za hvatač Stršljena Dejan Srećković dodajući da očekuje drugačiju ekipu od one koju je njegov tim već pobedio.

— Promenili su importe i trenera, susreli se sa povredama, ali sada deluju dosta uigranije. Verujemo da ćemo doći do pobede ukoliko odradimo sve kao i do sada što smo, a to je poštovanje dogovora i disciplina na terenu — kazao je Srećković.

Nemanja Stanić, defanzivni bek iz oponentskog tima, poručio je da im je taj poraz bio lekcija te da će on i njegovi saigrači sada pokazati sasvim drugo lice.

— Regularni deo sezone je završen i drago mi je da smo uspeli da konsolidujemo redove nakon dosta turbulencija ove sezone i da u poslednja dva meča dođemo do ubedljivih pobeda i dobre igre. Ovog vikenda je pred nama još jedan put u Jagodinu i megdan sa Hornetsima. Dobro pamtimo kako se to završilo prošli put. Novi treneri, nov kvoterbek, promenjen pristup utakmici i lekcija od prošlog puta dovoljni su da kažemo da će utakmica biti zanimljiva. Imamo poštovanje za protivnika i njihovu sjajnu igru ove sezone, i očekujemo dobar i uzbudljiv meč — kazao je Nemanja Stanić.

Utakmica između Black Hornesta i Blue Dragonsa startuje u 17 časova. Igra se na terenu FK Morava u naselju Ribare, dok će Indiansi i Mamuti sat ranije (16 h) izaći na teren OŠ „Jovan Popović“ u Inđiji.