Treća liga, 1. i 4. kolo: Panteri i Hawksi „overili“ plej-of

1805

Dve utakmice Treće lige Srbije odigrale su se proteklog vikenda. I dok su Panteri pobedili Bedeme u Smederevu sa 19 : 6 u nadoknadi meča 1. kola, u Šapcu su Sharksi i Hawksi priredili jedan sasvim neobičan duel.

Naime, zbog nemogućnosti domaće ekipe da obezbedi prisustvo sanitetskog vozila, što je prema takmičarskom pravilniku i propozicijama takmičenja neophodno, utakmica između Sharksa i Hawksa je sudijskom odlukom otkazana i biće registrovana službenim rezultatom u korist gostujuće ekipe.

Kako je medicinska služba otkazala svoje ugovoreno prisustvo pred sam početak meča, a domaćini nisu bili u mogućnosti da u kratkom roku obezbede novu, predstavnici klubova su se ipak složili da se utakmica odigra, ali su sudije konstatovale da nisu ispunjeni uslovi za njeno bezbedno odigravanje. Ipak, i pored konstante grmljavine i moguće kiše, igrači oba tima su izrazili želju da igraju — formirana je sudijska petorka od domaćih igrača koji su bili van takmičarske ekipe i odigrana je skrimidž utakmica, bez specijalnih timova.

Jasno je da je u takvim okolnostima rezultat bio u drugom planu, ali ipak nije zgoreg pomenuti da su Obrenovčani pobedili Ajkule sa 24 : 6 (na poluvremenu je bilo 12 : 0 za goste).

Poenteri su bili:

6 : 0 — Pavle Ivanović, pas 30 jardi za Stefana Ljumovića
12 : 0 — Pavle Ivanović, pas 50 jardi za Jovana Čanića
18 : 0 — Pavle Ivanović, pas 3 jarda za Marka Grnčarskog
18 : 6 — Strahinja Barović, pas 50 jardi za Bojana Kentića
24 : 6 — Stefan Ljumović, trčanje 70 jardi

Kapiten obrenovačkih Jastreba i dvostruki strelac Stefan Ljumović čestitao je igračima i jednog i drugog tima na hrabrosti i želji da odigraju utakmicu koja nije imala takmičarski značaj u izuzetno teškim uslovima.

— Pokazali su da je sportsko nadmetanje i ljubav prema američkom fudbalu iznad svega. Želim da izrazim i veliko žaljenje što na terenu naspram sebe više neću imati sjajne momke i izuzetne sportiste iz domaće ekipe kojima je ovo bila oproštajna sezona. Imali smo prethodnih godina zaista izvanredne duele. Nadam se da će ostati u američkom fudbalu jer poseduju mnogo znanja i iskustva koja mogu da prenesu na mlade igrače — istakao je Ljumović, dodavši da se on i njegovi saigrači sada usredsređuju na polufinalni susret.

— Mi smo ovu utakmicu iskoristili pre svega da isprobamo neke nove taktičke zamisli, ali i da vidimo kako će se pojedini igrači snaći na nekim drugim pozicijama. Utakmica je protekla zaista fer i korektno, i što je najvažnije, bez povreda. Sada se okrećemo polufinalnoj utakmici koju igramo s Lavovima u Vršcu. Reč je o ekipi koja je najviše pokazala ove sezone, a mi ćemo probati što bolje da se pripremimo za taj duel i učinimo ga što zanimljivijim i neizvesnijim — zaključio je.

Uzimajući u obzir zvaničan službeni rezultat 35 : 0, Obrenovac je ligaški deo sezone okončao na 4. mestu sa skorom 2—3 i plasirao se u plej-of u kojem će, kako je Ljumović već pomenuo, odmeriti snage najverovatnije s Lavovima, pred kojima je još jedan duel, i to sa Panterima iz Pančeva. Tek tada će i definitivno bili poznata pozicija prva tri tima na tabeli.

A Pančevci su upravo pobedom u Smederevu prošlog vikenda prokrčili sebi put do sigurnog plej-ofa. Učinak im je 3—1 — imaju poraz od trenutno drugoplasiranih Pirata iz Zemuna koji su izgubili od Lavova, pa bi se u slučaju pobede Pantera nad Vrščanima stvorio krug od tri ekipe sa istim brojem pobeda i poraza. Tada se formira mini-tabela, a gol-razlika između ta tri tima određivala bi njihovu konačnu poziciju.

U suprotnom, pobeda Lavova nad Panterima isključuje takvu kalkulaciju i osigurava im 1. mesto na tabeli.