Black Hornetsi šampioni Pionirske fleg lige Srbije (U15)

1434
Ilustracija: KAF Black Hornets

Pionirski fleg tim Black Hornets iz Jagodine prvi put u svojoj istoriji osvojio je titulu Pioniorske fleg lige Srbije (U15), pošto su na finalnom turniru pobedili oba svoja rivala: SBB Vukove iz Beograda i Wild Boarse iz Kragujevca. Za najboljeg igrača lige proglašen je Vanja Radivojević iz šampionske ekipe.

Završnica liga održana je upravo u Jagodini, tačnije na terenu FK Morava u naselju Ribare, koji je cele sezone dom selekcijama Jagodinaca. Tri ekipe borile se za naslov prvaka Srbije, a postignuti su sledeći rezultati:

SBB Vukovi — Black Hornets 26 : 40
Wild Boars — SBB Vukovi 12 : 48
Black Hornets — Wild Boars 39 : 12

Beograđanima je pripalo 2. mesto, dok su se „Veprići“ našli na 3. mestu.

Mali Stršljeni su tako postali peti tim u Srbiji koji je u proteklih dvanaest sezona uspeo da se domogne naslova šampiona Srbije u uzrasnoj kategoriji do 15 godina, te nasledi tron od Meridian Indiansa koji su u protekle tri sezone podizali pehar.

Iako se za ovogodišnje takmičenje prijavilo čak 18 ekipa, tek polovina se na kraju našla u konkurenciji, i to regionalno podeljena u tri grupe: Centar, Zapad i Jug.

Najbrojnija je bila grupa Centar u kojoj su igrali Zemun Pirates, Pančevo Panthers, Novi Beograd Sportex Orlovi i SBB Vukovi. U grupi Zapad bile su ekipe iz Kragujevca i Kraljeva, Wild Boars i Royal Crowns, a na Jugu Jagodina Black Hornets, Niš Imperatori i Bor Golden Bears.

U grupi Sever, u kojoj je trebalo da se takmiče Inđija Meridian Indians, Kikinda Mammoths, Novi Sad Wild Dogs, Sremska Mitrovica Sirmium Legionaries, Sombor Celtis, nije odigran nijedan turnir te su se odlukom Komesara za takmičenje u finalu našli pobednici tri ostale grupe.

Pravo nastupa u Pionirskoj fleg ligi Srbije 2018. godine imali su dečaci i devojčice rođeni 2003, 2004, 2005, 2006, 2007. i 2008. godine. Takmičenje se odigravalo po turnirskom sistemu, a pobednici grupa kvalifikovali su se za finale.