Wild Dogsi dogodine u Prvoj ligi Srbije

2408

Ekipa Wild Dogs iz Novog Sada plasirala se u Prvu ligu Srbije iduće sezone, nakon što je u finalnom meču Druge lige bila bolja od Vitezova iz Kleka sa 27 : 18.

Novosadska ekipa je tako krunisala sjajnu sezonu u kojoj su ostvarili sve pobede. Kao i pređašnjim utakmicama, i u ovoj su Divlji psi demonstrirali sigurnu igru u napadu i posebno u odbrani, iako su spram sebe imali izazovnog protivnika koji im je verovatno pružio i najjači otpor.

Dogsi su poveli u prvoj četvrtini sa dva tačdauna pasom i trčanjem; za prvi je bio zadužen već uigran tandem Luka Vujnović — Andrej Puškaš, dok je na dva psoeda lopte povećao mladi kvoterbek Srđan Skala.

Iskusni kvoterbek Vitezova Lazar Sporin odgovorio je pasom za tačduan u drugoj deonici susreta, a uspešno hvatanje u end-zoni imao je Jovan Kleut. Međutim, domaćini nisu dali priliku za izjednačenje, pošto je ubrzo Vujnović novim tačdaun pasom, ovog puta za Đorđa Mitrovića, odveo svoju ekipu na 20 : 6 — što je bio rezultat s kojim su protivnici otišli na odmor.

Izvesno rasterećeniji tim učinkom, Dogsi su pomalo smanjili tempo, što su Klečani iskoristili, pa je tako raning-bek Majkl Lorens Tomas trčanjem dao nadu svom timu za eventualni priključak. Međutim, Vujnović je ponovo to stopirao, ovog puta i sam istrčavši za novi pogodak.

Vitezovi se ni tada nisu predavali i u duhu svog imena poneli se viteški, te su nastavili s pritiscima na stamenu odbranu Wild Dogsa čiji je napad, u tim trenucima, stao. Tako je Lorens Tomas još jednim rushing tačduanom smanjio rezultat, ali vremena za hvatanje priključka više nije bilo.

Rezultat

Team1234FT
Novi Sad Wild Dogs1467027
Klek Knights066618

7 : 0 — pas 40 yd, Vujnović ka Puškašu; PAT Vasilić
14 : 0 — trčanje 5 yd, Skala; PAT Vasilić
14 : 6 — pas 6 yd, Sporin ka Kleutu; PAT neuspešan
20 : 6 — pas 8 yd, Vujnović ka Mitroviću; PAT neuspešan
20 : 12 — trčanje XX yd, Lorens Tomas; PAT neuspešan
27 : 12 — trčanje 7 yd, Vujnović; PAT Vasilić
27 : 18 — trčanje 10 yd, Lorens Tomas; PAT neuspešan

Wild Dogsi su ovom pobedom prvi put u svojoj istoriji izborili učešće u najvišem rangu takmičenja u Srbiji, pa će se dogodine priključiti prvoligaškoj družini.

S druge strane, za Vitezove ovo nije kraj, budući da će u utakmici doigravanja sa sedmoplasiranim timom Prve lige Srbije pokušati da izbore isti status kao njihovi današnji protivnici.