Prva liga, 1. i 7. kolo: Poslednji dueli pred plej-of

748
Foto: Ugljevarevic Photogaphy

U SPORT KLUB Prvoj ligi Srbiji preostalo je da se odigraju još dva duela. U nadoknadi zaostalog meča 1. kola sastaju se Blue Dragonsi i Sirmium Legionari, a poslednje, 7. kolo, kompletiraće Black Hornetsi i SBB Vukovi.

Blue Dragonsi i Legionari uvek igraju neizvesne i zanimljive utakmice. Prošle godine Zmajevi su bili bolji sa 13 : 6, i očekuje se da i najavljeni susret bude uzbudljiv. Naime, ekipi iz Sremske Mitrovice je ovo „biti ili ne biti“, jer im samo pobeda obezbeđuje opstanak među prvoligašima, dok ih poraz postavlja na začelje lige i direktno vodi u niži rang.

Osim toga, njihov ubedljiv poraz od Meridian Indiansa proteklog vikenda u određenoj meri ide na ruku Zmajevima koji i zbog svog sigurnog mesta u plej-ofu dočekuju utakmicu rasterećenije i sa entuzijazmom.

Raning-bek Blue Dragonsa Dragan Grubić u izjavi za sajt svog tima kazao je da se meču s Legionarima svakako prilazi pažljivo i bez potcenjivanja.

— Legionari su svaki put pružili odličnu partiju protiv nas, verujem da će tako biti i u nedelju. Poraz koji im je nanela Inđija proteklog vikenda ne smemo da uzmemo kao ohrabrenje, već treba da hladne glave uđemo u meč i efikasno, maksimalno skoncentrisano i požrtvovano odradimo svaki plej. Samo tako možemo da računamo na pozitivan rezultat. U prošlonedeljnom meču smo konačno pokazali igru koju smo tražili čitave sezone. Nadam se da smo napokon uspeli u tome i da ćemo nastaviti sa ovakvom igrom u napadu i odbrani i protiv Legionara — izjavio je Grubić.

Utakmica 1. kola između Wild Boarsa i Golden Bearsa, iako najavljena ua nedelju, otkazana je zbog velikog broja povređenih igrača u ekipi Bora, pa će biti registrovana službenim rezultatom 35 : 0 u korist Kragujevčana.

Od ishoda ovog duela zavisiće i položaj ekipa iz Kikinde i Bora na tabeli, pa će se izvesno s puno pažnje i u tim gradovima pomno pratiti meč koji će se odigrati 17. juna s početkom u 13 sati na terenu FK Heroj u Jajincima.

Nešto manje uzbudljiv, ali jednako atraktivan, biće duel Vukova i Stršljena u Jagodini. Oba tima mirno čekaju rasplet i „uparivanje“ u plej-ofu, budući da su tu svoje mesto već obezbedili. Ipak, zbog svega onog što su dosad pokazali, kao i zbog onog šot ih tek očekuje, nema razloga za opuštanje, pa se može očekivati razigran i poletan meč, s puno poena na obe strane.

Black Hornetsi su zakazali susret u mestu Ribare za 16. jun, a kik-of je na terenu FK Morava u 17 časova.