Prva liga, 7. kolo: Plavi zmajevi osigurali plej-of pobedom nad Golden Bearsima

1835

Beogradska ekipa Blue Dragons bila je bolja od Golden Bearsa iz Bora u prvom direktnom okršaju dve ekipe. Sigurna pobeda od 47 : 8 približila ih je plej-ofu, tj. vajldkard rundi, ali će konačan poredak biti jasniji tek nakon poslednjih prvoligaških mečeva i duela s Legionarima.

Kvoterbek Džordž Boven, uz sigurna hvatanja Ognjena Mitrovića i Nemanje Čkonjevića, kao i raning-bek Ivan Pleva, predvodili su svoj tim do druge ovosezonske pobede — Boven je upisao 86 tačdaun jardi, dok ih je Pleva „uzeo“ 80. Posvećenost cele elipe, zbog važnosti samog ishoda, potvrđuje se i tačdaunom postignutim nakon izblokiranog panta protivničkog tima, kada je defanzivac Ilija Jovanović pokupio fambl i istrčao do end-zone.

Iako su gosti iz Bora poveli protv Zmajeva uvodnim hvatanjem za tačdaun Gereta Leslija na pas Čejsa Disona, to nije poremetilo igru domaćina koji su potom tokom čitavog susreta uvećavali svoju prednost.

Rezultat

Team1234FT
Beograd Blue Dragons151412647
Bor Golden Bears80008

1/4
0 : 8 — pas 49 yd, Dison za Leslija; TPC trčanjem, Dison
8 : 8 — pas 11 yd, Boven za Mitrovića; TPC pasom, Boven za Grujičića
15 : 8 — pas 21 yd, Boven za Čkonjevića; PAT Jović
2/4
23 : 8 — trčanje 70 yd, Pleva; TPC trčanjem, Grubić
29 : 8 — izblokiran pant (Gajević) i fumble recovery, Jovanović; TPC neuspešan
3/4
35 : 8 — pas 36 yd, Boven za Čkonjevića; PAT neuspešan
41 : 8 — pas 18 yd, Boven za Mitrovića; TPC neuspešan
4/4
47 : 8 — trčanje 10 yd, Pleva; TPC neuspešan

Blue Dragonsi u poslednjoj utakmici ligaškog dela sezone treba da igraju, kako je već naznačeno, još sa Legionarima iz Sremske Mitrovice, dok Golden Bearsi pred sobom imaju Wild Boarse. Po okončanju tih susreta znaće se i konačan poredak u donjem delu tabele, u kojima su još i Mamuti, a koji su, po svoj prilici, u najnezavidnijem položaju jer zavise od ishoda drugih mečeva.