Prva liga, 7. kolo: Šampioni Srbije prvi put u Kikindi

729

Prvi put u istoriji dva kluba Mamuti i Divlji veprovi odmeriće snage u seniorskoj konkurenciji, u poslednjem kolu regularnog dela sezone. Utakmica se igra u nedelju, 10. juna u Kikindi, na stadionu FK ŽAK.

Domaćini ovog susreta ne nalaze se u najboljoj poziciji, budući da se sa jednom pobedom i pet poraza nalaze u zoni kad im ni 7. mesto, koje vodi u baraž, nije zagrantovano. U goste im dolaze favorizovani Kragujevčani i čini se da su svoju sudbinu neplanirano podredili drugima.

Wild Boarsi na pretposlednji meč putuju relaksirani, a njihovo učešće u plej-ofu nije ni dovođeno u pitanje.

Matija Almaši, risiver Veprova koji je ove sezone došao iz Kikinde, gde je bio jedan od vodećih hvatača, ističe da je ishod najavljenog duela očigledan, bez ikakve namere da potcenjuje svoj nekadašnji tim, zbog čega se nada fer igri bez povreda.

— Kikinda je ekipa koja se odlučila ove sezone da ne angažuje američkog trenera, te tako tim koji čini mnogo juniora ne koristi svoj talenat, ne rade na svojoj budućnosti i mislim da je to najveći problem američkog fudbala u Srbiji. Uprkos tome, uspeli su da ubeleže jednu pobedu i tako su sve svoje šanse o opstanku u ligi stavili u ruke ekipe Blue Dragonsa — obrazložio je svoj stav Almaši.

On je dalje naveo da, bez obzira na trenutnu poziciju na tabeli i ulogu izrazitog favorita, očekuje ustaljeno visok nivo igre svog sadašnjem tima.

— Naš napad, predvođen „trojkom“ Dalton-Kezada-Stepović, poentira u skoro svakom drajvu, što očekujem i ovog puta, dok od odbrane očekujem da nastavi u ritmu drugog poluvremena koje smo odigrali protiv Jagodine.

Utakmica između Mamuta i Divljih veprova počinje u 17 časova.