Prva liga, 7. kolo: Derbi Srema u Sremskoj Mitrovici

596

Sirmium Legionari i Meridian Indiansi sastaće se u meču poslednjeg, 7. kola SPORT KLUB Prve lige Srbije u subotu 9. juna u Sremskoj Mitrovici.

Za razliku od prethodnih godina, ovogodišnji sremski derbi neće jasnije odrediti put obe ekipe u daljem toku takmičenju. Ekipa iz Inđije je već osigurala svoje učešće u plej-ofu pa u tom smislu ne osećaju opterećenje. Ipak, Indiansima će ovo biti četvrti uzastopni prvoligaški vikend, što bi mogla biti otežavavajuća okolnost. Na poslednja tri meča ostvarili su i ubedljive pobede, poslednju u nizu protiv Stršljena iz Jagodine.

— Možda je za neke rezultat utakmice sa Jagodinom neočekivan, ali za mene lično je apsolutno očekivan i predstavlja realan odnos snaga koje smo videli na terenu. Jagodina ima sjajne mlade igrače koji su u nedostatku podrške većeg korpusa prekaljenih domaćih fudbalera na „Bronx Fieldu“ bili bez ikakvih šansi za pobedu. Importi mogu vrlo lako da donesu prevagu, ali teško da naprave tim — osvrnuo se na prethodni deul Darko Prskalo, igrač defanzivne linije Meridian Indiansa.

Legionari će, pak, na teren posle gotovo mesec dana pauze. Naime, poslednju utakmicu imali su 13. maja protiv Wild Boarsa, a otkazali su gostovanje SBB Vukovima 26. maja — taj susret registrovan je na kraju službenim rezultatom 35 : 0 u korist Beograđana.

Osim toga, Legionari imaju neugodan skor 1–4, i sa Plavim zmajevima i Golden Bearsima trenutno dele 5. poziciju — jasno je da je u tom delu tabele prilična „gužva“ koja će se raščistiti tek pošto sve utakmice budu odigrane. I dok će za Indianse ovo biti poslednji meč ligaškog dela, Mitrovčanima predstoji i nadoknada zaostale utakmice 1. kola protiv Blue Dragonsa.

Uprkos svemu, duel između ekipa Sirmirum Legionaries i Meridian Indiansa svake godine privlači pažnju, bez obzira u kakvoj su poziciji oba tima. To smatra i Stefan Borković, jedan od najperspektivnih igrača u Srbiji i hvatač Indiansa.

— Mitrovicu nikako ne treba potcenjivati. Iako ove godine ne igraju baš najsjajnije, sigurno je da neće pobedu prepustiti bez borbe. S njima svake godine igramo „guste“ utakmice, nebitno koja se ekipa gde nalazi na tabeli. Sigurno da nas očekuje jedna dobra utakmica i velika borba za prevlast u Sremu — smatra stariji od braće Borković, a da je sremski derbi uvek pun emocija, potvrđuje i Darko Prskalo.

— Od „pakla 25. maja“ očekujem daleko zanimljiviju utakmicu nego što trenutno stanje na tabeli to predviđa. Svaki učesnik shvata ovu utakmicu maksimalno ozbiljno. Želim sreću Legionarima i da igramo jos mnogo ovakvih utakmica — završio je svoje izlaganje Prskalo.

Indiansi i Legionari će se drugu godinu zaredom sastati u gradu na obali Save. Utakmica se igra na stadionu „25. maj“ od 17 sati.