Novi import u SBB Vukovima pred plej-of

875

Kori Batler Berd, dvadesettrogodišnji Amerikanac iz Kalifornije, koji igra na poziciji vajd-risivera / kornerbeka, novi je igrač SBB Vukova iz Beograda. On se već pridružio timu, a predstojećeg vikenda očekuje ga evropski debi u CEFL Kupu.

Kori (eng. Cory Butler Byrd) rođen je 1994. godine u Komptonu, a igračku karijeru razvijao je u pripremnoj srednjoj školi West Adams u Los Anđelesu te na Univerzitetu „Juta“ u Solt Lejk Sitiju, za koji je igrao dve sezone, 2015. i 2016. godine, i na kojem je stekao veću afirmaciju.

Tokom 2015. godine odigrao je svih 13 mečeva u sezoni, od kojih je na pet bio starter. Tu prvu godinu pretežno je proveo u defanzivnoj i specijalnoj postavi tima, pa se izdvajaju tri intersepcije i 223 jarde vraćenih kik-ofova, od kojih je ubeležio i jedan tačdaun.

Naredne godine je pretežno igrao na poziciji hvatača, takođe i u specijali. Odigrao je osam utakmica, iz kojih mu se pripisuju tako 372 „uhvaćene“ i 163 „pretrčane“ jarde, 326 jardi vraćenih kik-ofova te dva postignuta tačduana — trčanjem i vraćanjem kik-ofa.

Koriju je dolazak u Beograd prvi angžaman u Evropi, a prvu utakmicu u dresu Vukova igraće već predstojećeg vikenda, i to u finalu CEFL Kupa protiv poljske ekipe Seahawks iz Gdinje.

Više o novom igraču beogradskog tima možete saznati na stranici sajta Univerziteta „Juta“ — Utahutes.com