Dan fleg fudbala u Kraljevu

989
Učesnici školskog turnira u flegu

Flegovci U15 tima Kragujevac Wild Boars su još jednom ubedljivom pobedom savladali domaće Kraljevo Royal Crownse, potvrdivši plasman na finalni turnir. Pored zvanične utakmice, Krune su još jednom organizovale školski fleg turnir za đake petake.

Na Atletskom stadionu pored Ibra, dominantnom igram i u napadu i u odbrani, Kragujevčani su odneli pobedu nad Kraljevo Royal Crownsima 52 : 7. U pobedničkoj ekipi su se posebno istakli Vidak Bulatović i Ognjen Popović, koji su predvodili svoj tim do pobede.

Kraljevački dečaci, koji su aktuelni prvaci U12 lige, nisu mogli da pariraju nešto starijem sastavu gostiju. Ali, sigurno je to da je upravo odigrana U15 liga veoma dobro iskustvo i odličan zalog za budući razvoj fleg tima iz „Kraljevskog grada“.

Kragujevčani izvesno idu na finalni turnir, kraljevčanima ostaje naredna godina da se bolje spreme, a ostaje žal zbog otkazivanja učešća u ligi fleg timova iz Čačka i Valjeva, pa je tako Grupa Zapad imala samo dva tima.

Kraljevski klub je još jednom pronašao pravi način da promoviše američki fudbal. Kao i prošle godine, nakon promocija po školama formirani su timovi od učenika petih razreda. Pa su tako četiri tima prvi put odigrala fleg utakmice, kao školsko takmičenje.

Srđan Ćosić, glavni trener i predsednik Kraljevskog kluba o ovome kaže:

— I ranije smo radili promocije po osnovnim i srednjim školama, ali od prošle godine smo pokrenuli ovaj strateški program „regurutovanja“ samo učenika petih razreda, kako bismo razvili našu bazu na pravi način, generaciju za generacijom. Taj uzrast je važan za nas, jer smo procenili da se u toj dobi deca opredeljuju za neki od timskih sportova. Deca koju smo okupili na taj način su ostala u Krunama, već na jesen su postali prvaci Srbije u U12 kategoriji, a sada ih imamo 23 u fleg timu. Očekujemo i sada sličan priliv novih dvanaestogodišnjaka u Krune. Ovaj program zahteva veoma mogo strpljenja i rezultati u „velikom fudbalu“ će se pokazati tek za nekoliko godina, a do tada ostaje nam da uživamo u radu sa decom.

Na školskom takmičenju najbolji je bio tim Osnovne škole „Sveti Sava“, drugi je bio kombinovani tim škola „Dimitrije Tucović“ i „Jovo Kursula“, a treće mesto su podelili kombinovani timovi „Braća Vilotijević“ i „Čibukovački partizani“ i tim škole „IV kraljevački bataljon“.

Da je beskontaktna verzija američkog fudbala, fleg fudbal, odličan način da se rekreirate i zabavite, pokazali su i seniori i juniori Kraljevskih kruna, koji su na kraju dana odigrali revijalnu utakmicu. U ovoj dinamičnoj i do kraja neizvesnoj utakmici pobedu je odneo tim juniora sa 44 : 32. Lepršavom igrom koja je donela dosta poena, kroz atraktivne akcije na terenu, oba tima su plenila pažnjom, a ono što je najvažnije — svi su uživali u igri.

Već za dve nedelje, 17. juna na istom stadionu, Kraljevske krune planiraju održavanje tradicionalnog fleg fudbal turnira „Kraljevo Challenge“, kao i finalni turnir timova osnovnih škola.