Wild Dogsi prvi finalisti Druge lige Srbije

940

Novosadska ekipa Wild Dogs prvi je učesnik finala Druge lige Srbije, pošto je u polufinalnom susretu bila bolja od Celtisa iz Sombora 29 : 0.

Wild Dogsi ovog puta nisu dali protivniku ni trunku prilike za neizvestan meč kakav je viđen u regularnom delu lige, kada su se Novosađani iz Sombora vratili s minimalnom pobedom 14 : 13. Iskusni Luka Vujnović se cele sezone sjajno snalazi na poziciji kvoterbeka i vođe napada — i u ovom susretu pružio je odličnu partiju, postigavši dva tačdauna u drugoj četvrtini. Najpre je sa end-zonom pasom povezao Stefana Janjuševića, a zatim je i sâm istrčao za 15 : 0 na poluvremenu.

U nastavku susreta Divlji psi su malo „spustili“ tempo u napadu, odbrana Celtisa je bolje zaigrala, ali je i defanziva Novosađana bila agilna i koncentrisana — postigla je nova dva tačdauna; najpre je defanzivni bek Nikola Davidović presekao pas Celtisa i istrčao do end-zone, dok je u poslednjoj četvrtini mladi Nikola Prkosovački iskoristio izgubljenu loptu i istrčavši više od pola terena postavio konačan rezultat za svoj tim.

Rezultat

Team1234FT
Novi Sad Wild Dogs0157729
Sombor Celtis00000

7 : 0 — pas 7 yd, Luka Vujnović ka Stefanu Janjuševiću; PAT Vladimir Vasilić
15 : 0 — trčanje 10 yd, Vujnović; TPC trčanjem, Andrej Puškaš
22 : 0 — vraćanje intersepcije 40 yd, Nikola Davidović; PAT Vasilić
29 : 0 — pokupljen fambl, trčanje 60 yd, Nikola Prkosovački; PAT Vasilić

Drugi polufinalni duel igra se u nedelju 3. juna od 16 časova na Vojnom stadionu u Zrenjaninu, a akteri su ekipe Knights i Angel Warriors.