Prva liga, 1. kolo: Stamena odbrana Indiansa zaustavila napad Stršljena

1377
Foto: Marko Garić

Najbolja odbrana lige pobedila je jedan od najefikasnijih napada. Zahvaljujući sjajnoj igri u defanzivnoj postavi, Meridian Indiansi upisali su četvrtu pobedu, pošto su u zaostaloj utakmici 1. kola SPORT KLUB Prve lige Srbije bili bolji od Black Hornetsa iz Jagodine sa 38 : 6.

Uprkos očekivanjima da će utakmica biti neizvesna, sudeći bar po dosadašnjem učinku obeju ekipa i položaju na tabeli, to se ipak nije dogodilo. Domaći tim je, ispostavilo se, lakše i ubedljivije došao do novih bodova, i još važnije — prednosti u poziciji na tabeli uoči vajldkard runde. Iako im predstoji još jedna utakmica, pa su u igri nove kalkulacije, utisak je da su Indiansi ovom pobedom osigurali 3. mesto na tabeli, a Jagodina četvrto.

Stršljeni su svoju prepoznatljivu, lepršavu igru pasom demonstrirali tek na trenutke, i to u momentima kada je odbrani Indiansa popustila koncentracija. Izdvajaju se tako dve atraktivne intersepcije u drugoj četvrtini, koje su im omogućile da se nađu pred end-zonom protivnika i nadomak poena. Uspeli su ipak da poentiraju u trećoj fazi igre, kada su i postigli svoj jedini tačdaun na meču, pasom odličnog tandema Staps—Bogdanović od 57 jardi.

To je ipak bio samo trenutak radosti za Black Hornetse jer su Indiansi odmah odgovorili ekspresnim vraćanjem kik-ofa u realiziji fantastičnog Aleksandra Borkovića koji kao da je demoralisao ekipu iz Jagodine i ubio nadu u rezultatski preokret.

Do kraja meča prednost Indiansa je samo rasla; prvo impresivnim pasom Blera Bleka ka Stefanu Borkoviću od čak 83 jarde, da bi tačku na ovaj duel stavio Goran Zec koji je i otvorio poentersku seriju Indiansa. U listu strelaca upisali su se još i Petar Đurić trčanjem i Darko Klasan fild-golom.

Do kraja ligaškog dela prvenstva Indiansima je ostao duel u Sremskoj Mitrovici protiv Legionara, a Black Hornetsi u Jagodini dočekuju SBB Vukove.

Rezultat

7 : 0 — pas 11 yd, Bler Blek za Gorana Zeca; PAT Darko Klasan
14 : 0 — trčanje 47 yd, Đurić; PAT Klasan
17 : 0 — fild-gol 19 yd, Klasan
17 : 6 — pas 57 yd, Ostin Staps za Bogdana Pavlovića; PAT neuspešan
24 : 6 — vraćanje kik-ofa 90 yd, Aleksandar Borković
31 : 6 — pas 83 yd, Blek za Stefana Borkovića; PAT Klasan
38 : 6 — trčanje 4 yd, Zec; PAT Žurkić