Treća liga, 5. kolo: Jastrebovi do prve pobede, prvi poraz Pirata, Lavovi na čelu

1841

Ekipe Hawks Obrenovac, Lavovi Vršac i Panthers Pančevo pobedile su u mečevima 5. kola Treće lige Srbije, odigranog proteklog vikenda.

Obrenovčani su ubeležili prvu pobedu ove sezone protiv Bedema iz Smedereva. Jedan tačdaun trčanjem Ivana Pantića, i to u prvoj četvrtini, bio je dovoljan da Jastrebovi izađu iz duela s važnim bodovima. Budući da su još dva meča pred ekipom i da imaju skor 1–2, pobeda im je omogućila da ostanu u igri za plej-of.

Rezultat

6 : 0 — trčanje 2 yd, Pantić; PAT neuspešan

Doskorašnji lideri tabele, Pirati iz Zemuna, pretrpeli su prvi poraz. Bolji od njih bili su Lavovi koji su slavili sa 18 : 13 na gostovanju u Zemunu i koji su na taj način došli na lidersku poziciju.

Iako se do poluvremena činilo da je ekipa iz Zemuna na putu još jednog trijumfa, gosti iz Vršca su povezali svoje redove i napravili preokret u drugom. Doprinos tome dao je kvoterbek Milan Nikolić koji je najpre trčanjem, a onda i pasom za Ivana Trninića, doveo svoj tim do treće pobede. U poentere se upisao i Nemanja Erečković koji je na kraju treće etape igre tačdaunom trčanjem doveo svoje saigrače u egal s protivnikom.

Rezultat

Team1234FT
Zemun Pirates760013
Vršac Lavovi0012618

7 : 0 — TD trčanjem; PAT uspešan
13 : 0 — TD pasom; PAT neuspešan
13 : 6 — trčanje 8 yd, Milan Nikolić; TPC neuspešan
13 : 12 — trčanje 4 yd, Nemanja Erečković; TPC neuspešan
13 : 18 — pas 46 yd, Nikolić za Ivana Trninića; TPC neuspešan

Panteri su u tri do sada odigrana meča ubeležili dve pobede — poslednju kao domaćini protiv Sharksa iz Šapca 18 : 6. Gostujuća ekipa nažalost plaća danak zbog kratkog rostera i povređenih igrača, pa je pobednik bio očigledan već nakon prve četvrtine.

Uprkos tome, na terenu SC Mladost u Pančevu, u lepoj atmosferi, viđena je raznovrsna i borbena igra na obe strane. Do end-zone stizali su Panteri Marko Sovilj trčanjem, Mikailo Radević i Uroš Kukolj hvatanjem pasa Predraga Vučića, a počasne poene za Ajkule postigli su prezimenjaci Matić — Miloš i Aleksandar.

Rezultat

Team1234FT
Pančevo Panthers666018
Šabac Sharks00066

6 : 0 — TD trčanjem, Marko Sovilj; PAT neuspešan
12 : 0 — TD pasom, Predrag Vučić za Mikaila Radevića; PAT neuspešan
18 : 0 — TD pasom, Vučić za Uroša Kukolja; PAT neuspešan
18 : 6 — TD pasom, Miloš Matić za Aleksandra Matića; PAT neuspešan