Prva liga, 6. kolo: Wild Boarsi slavili protiv Black Hornetsa posle velikog preokreta

1311
Foto: Igor Lazarević

U derbiju 6. kola SPORT KLUB Prve lige ekipa Divljih veprova ubedljivo je pobedila Black Hornetse iz Jagodine sa 67 : 27, i to posle velikog preokreta u drugom poluvremenu.

Rezultatatska klackalica uz blagu prednost tima iz Jagodine obeležila je prve dve četvrtine u kojima su Stršljeni igrali bez kompromisa i respekta prema trofejnom protivniku. Prikazali su ponovo impresivnu pas-igru koju je vodio sjajni kvoterbek Ostin Staps, dok su uspešna hvatanja za tačdaun imali Bogdan Pavlović (tri puta) i Entoni Retlif (jednom).

Veprovi su u tom delu igre teško branili pomenutu pas-igru gostiju, ali su zahvaljujući dobrom napadu držali priključak. Kvoterbek Dalton Oliver trudio se da razigrava više risivera, pa su tako s loptom u end-zoni završavali Strahinja Stepović (dva puta), i Stefan Đurić i Filip Nedeljković (po jednom).

Možda bi Boarsi na odmor otišli i s prednošću, da su uspeli da realizuju pretvaranja za 1 i 2 poena; vrlo netipično za aktuelne šampione, u tome nisu uspeli čak tri puta u drugoj četvrtini. Tako su Stršljeni sasvim zasluženo otišli na odmor pri rezultatu 25 : 27 u svoju korist, s velikim entuzijazmom pred nastavak meča.

Foto: Igor Lazarević

Ipak, nakon petnaestominutne pauze, na teren se vratio neki sasvim drugi tim. Stršljene kao da je neko ugasio, pa tu gde su zastali, tu su i okončali meč. Divlji veprovi su se, nasuprot svom protivniku, potpuno razgoropadili, te ništa nije moglo da zaustavi raspoloženog Olivera. Redom su ređali novi tačdauni pasom: Đurić dva puta, Džošua Kezada i Milorad Živković jednom, dok je Stepović odlično odigrao u specijali, poentirajući i vraćanjem panta. Novopridošlo pojačanje, defanzivni bek iz Brazila Rafael da Kruz Menezes, dobro je reagovao u odbrani vraćanjem intersepcije, tako postavivši konačan rezultat 67 : 27.

Rezultat

0 : 7 — pas 1 yd, Ostin Staps za Bogdana Pavlovića; PAT Andreja Živković
6 : 7 — pas 30 yd, Dalton Oliver za Strahinju Stepovića; PAT neuspešan
6 : 13 — pas 50 yd, Staps za Pavlovića; PAT neuspešan
12 : 13 — pas 4 yd, Oliver za Stefana Đurića; TPC neuspešan
12 : 20 — pas 8 yd, Staps za Pavlovića; PAT Živković
19 : 20 — pas 52 yd, Oliver za Filipa Nedeljkovića; PAT Petar Goić
25 : 20 — pas 21 yd, Oliver za Stepovića; PAT neuspešan
25 : 27 — pas 8 yd, Staps za Entonija Retlifa; PAT Živković
32 : 27 — pas 24 yd, Oliver za Stefana Đurića; PAT Goić
39 : 27 — pas 40 yd, Oliver za Džošuu Kezadi; PAT Goić
46 : 27 — pas 14 yd, Oliver za Đurića; PAT Goić
53 : 27 — vraćanje panta 44 yd, Stepović; PAT Goić
60 : 27 — pas 25 yd, Oliver za Milorada Živkovića; PAT Goić
67 : 27 — vraćanje intersepcije 28 yd, Rafael da Kruz; PAT Goić

Ovom pobedom Wild Boarsi su zadržali lidersku poziciju na tabeli te uvećali šansu da upravo tu i okončaju ligaški deo sezone, do koje ih dele još dva meča: protiv Mamuta i Golden Bearsa. Pred Black Hornetsima su još dve utakmice, protiv SBB Vukova i Meridian Indiansa.